Poklon EU vatrogascima u Beogradu 10.000 zaštitnih maski
07.07.2020 Beograd

Poklon EU vatrogascima u Beogradu 10.000 zaštitnih maski

Poklon EU vatrogascima u Beogradu 10.000 zaštitnih maski Foto: Beta
EU info centar saopštio je danas da je Vatrogasnoj brigadi u Beogradu jutros stigao komplet od 10.000 visokokvalitetnih sanitarnih maski koje su kamionom dovezene iz skladišta hitne medicinske opreme Evropske unije "RescEU" u Rumuniji.

To je prva isporuka iz zaliha RescEU Srbiji, a maske je primio Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za upravljanje u hitnim situacijama.

Ambasador EU u Srbiji, Sem Fabrici, je rekao da je to "još jedan izraz konkretne i kontinuirane podrške u teškim vremenima, kroz jedan od mnogih mehanizama solidarnosti EU čiji je Srbija sada deo".

"Od marta 2020. godine mi smo poklonili ventilatore, respiratore, testove, zaštitnu opremu i trijažne kontejnere kako bismo pomogli Srbiji da spase živote i prevaziđe zdravstvenu krizu. Ponudili smo i finansijski paket za podršku ekonomskom oporavku u Srbiji", kazao je Fabrici.

Ambasador EU je rekao i da je "EU sa Srbijom u ovom teškom trenutku i da će ga zajedno prevazići".

"Tako postupa Tim Evropa. EU je i dalje najveći donator, investitor i trgovinski partner Srbiji. A to ima uticaja i na svakodnevni život ljudi u Srbiji", rekao je Fabrici.

Poklon Evropske unije je odgovor na zahtev Srbije Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije (EUCPM) i deo je ukupne isporuke od 65.000 maski iz RescEU-a za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side