Podneta krivična prijava zbog bakljadi na krovovima
16.05.2020 Beograd

Podneta krivična prijava zbog bakljadi na krovovima

Podneta krivična prijava zbog bakljadi na krovovima Foto: pixabay.com
Građanski klub Demokratske stranke podneo je krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika Vladimira Đukanovića i više nepoznatih osoba zbog paljenja baklji na krovovima stambenih zgrada tokom vanrednog stanja.

Krivičnu prijavu u ime Građanskog kluba podneli su predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union Vesna Rakić Vodinelić i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu u penziji Dragor Hiber, navedeno je u saopštenju.

Krivična prijava protiv Vladimira Đukanovića i više nepoznatih osoba, pristalica predsednika Srbije, u celini je objavljena na sajtu Peščanika, a tereti ih "za organizovani kriminal" zbog bakljadi na krovovima.

"U samoj krivičnoj prijavi dostavljeni su kao dokazi snimci organizovanih bakljada, kao i tačne lokacije na kojima su vršena navedena krivična dela", piše u saopštenju.

Kako se ocenjuje, reakcija tužilaštva na krivične prijave biće "jasan pokazatelj da li građani u Srbiji mogu očekivati zaštitu zvaničnih institucija od parastranačkih i navijačkih formacija koji su upadali na krovove njihovih zgrada".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side