02.02.2018 Beograd

Odloženo suđenje osumnjičenom za napad na novinarke Pinka

Odloženo suđenje osumnjičenom za napad na novinarke Pinka Foto: pixabay
Pred Višim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje Dejanu Vulićeviću koji je optužen za napad na novinarke Televizije Pink, Gordanu Uzelac i Maru Dragović, a novo ročište zakazano je za 11. maj.

Suđenje je odloženo zato što advokati odbrane i optuženih nisu dobili optužnicu, posle čega im je sudija Zoran Pejić dao primer optužnog akta.

"Mi ipak tražimo odlaganje zarad pripremanja odbrane jer vidimo da postoje značajne razlike u opisu događaja iz istražnog postupka i samog optužnog akta", rekao je advokat odbrane Marko Pušica.

Nakon što je sudija usvojio zahtev odbrane najavio je i da je za 11. maj planirano iznošenje odbrane Dejana Vulićevića, kao i oštećenih novinarki ;Gordane Uzelac i Mare Dragović.

Novinarke Televizije Pink Uzelac i Dragović, napadnute su neposredno posle protesta pokreta Dveri i Zdrave Srbije 16. septembra ispred Televizije Pink.Televizija Pink tada je tvrdila da je Gordana Uzelac zadobila potres mozga, a da je Mari Dragović polomljeno rebro, zbog čega su tri dana provele na Urgentnom centru, dok je list Danas objavio medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića u kojem se navodi da one nisu imale teške povrede.

"Gordana Uzelac zadobila je samo površne nagnječine mekih tkiva u desnom slepoočnom predelu, što predstavlja laku telesnu povredu. Dragović je zadobila samo površne nagnječine mekih tkiva u potiljačnom predelu", navodi se u Aleksandrićevom nalazu koje je zatražilo Više javno tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana. On je pušten da se brani sa slobode.

Vulićević se tereti da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side