Počeo treći Festival filantropije
30.06.2020 Beograd

Počeo treći Festival filantropije

Počeo treći Festival filantropije
Treći Festival filantropije zvanično je otvoren i održaće se do 4. jula na online kanalima filantropske platforme dobrocinitim.rs, kao i na društvenim mrežama dobročinitim.


Ove godine, Festival je otvoren humanitarnim takmičenjem Filantropski BizKviz, koji je okupio više od 60 predstavnika kompanija, medija i nevladinih organizacija, a prihod prikupljen od ove manifestacije namenjen je Zadužbini Ilije M.Kolarca.

Treću godinu zaredom, Festival filantropije nastoji da podigne svest o davanju, filantropskom nasleđu, dobrotvornim aktivnostima i kolektivnim akcijama kroz brojne interaktivne i obrazovne aktivnosti u cilju unapređenja kulture davanja u društvu.

Festival će obuhvatati brojne onlajn aktivnosti kao što su:

•    Srpska filantropska tura, koja će prestaviti najznačajnije srpske zadužbine
•    Leksikon filantropije, koji će građani kreirati pričama o filantropiji
•    Online koncert mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine
•    Prikupljanje čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“,
•    Facebook kviz koji otkriva "Kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji"
•    Prikazivanjem online predstava za decu "Kako rastu veliki ljudi" i "Marko Kraljević i Musa Kesadžija"

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva izborom aktivnosti koju žele da podrže putem platforme dobrocinitim.rs, kako bi individualno doprineli da kultura davanja postane navika. U tom cilju, posebno su dizajnirani stikeri za telefonski platforme i svakodnevnu komunikaciju. Program Festivala filantropije može se pronaći na sajtu dobrocinitim.rs.

Festival filantropije je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju dodatno čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Festival filantropije realizuje u skladu sa ciljevima Saveta za filantropiju predsednice Vlade Republike Srbije.
 

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side