Počelo razmatranje prvostepene presude za ubistvo Ćuruvije
07.07.2020 Beograd

Počelo razmatranje prvostepene presude za ubistvo Ćuruvije

Počelo razmatranje prvostepene presude za ubistvo Ćuruvije Foto: pixabay.com
Pred većem Apelacionog suda danas je počelo razmatranje žalbi na prvostepene presude za ubistvo vlasnika i urednika listova Dnevni telegraf i Evropljan Slavka Ćuruvije, donete u Specijalnom sudu za organizovani kriminal.


Nekadašnji šef državne bezbednosti, prvookrivljeni Vladimir Marković ne prisustvuje sednici jer, kako je saopšteno, to ne želi.

Planirano je da tokom dana sudija izvestilac Bojana Paunović iznese sadržaj presude kojom su za zločin osuđena četiri pripadnika Državne bezbednosti.

Trenutno je pauza, posle koje će se nastaviti referisanjem o presudi.

Predsedavajući veća sudija Milimir Lukić saopštio je da su planirana tri radna dana, tako da će se sutra verovatno preći na razmatranje žalbi.

Žalbe je uložila odbrana okrivljenih, koji su na suđenju u Specijalnom sudu negirali da su krivi, ali i zamenik tužioca Milenko Mandić koji postupa u ovom predmetu.

Na 30 godina zatvora osuđen je Marković za podstrekavanje na teško ubistvo, na koliko je osuđen i nekadašnji šef beogradskog centra te službe Milan Radonjić, kao saizvršilac u teškom ubistvu.

Specijalni sud nije prihvatio dokaze tužilastva da su oficir službe Ratko Romić i njen pripadnik Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, neposredni izvršioci već ih je osudio na po 20 godina kao saizvršioce u teškom ubistvu.

Tako je ostalo nepoznato ko je povukao obarač "škorpiona" u haustoru ispred zgrade gde je Ćuruvija živeo, u Svetogorskoj ulici aprila 1999. godine, na Uskrs u vreme NATO bombardovanja, takođe javnost je ostala uskraćena za odgovor ko je nalogodavac.

Članovi sudskog veća, advokati i prisutni u publici nose zaštitne maske zbog korona virusa.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side