05.03.2019 | 10:36h ► 11:55h Beograd

Skupština Srbije zaseda bez opozicije

Skupština Srbije zaseda bez opozicije Foto: Beta/Miloš Miškov
Skupština Srbije počela je danas redovno prolećno zasedanje, intoniranjem himne "Bože pravde", ali bez prisustva dela opozicije u skupštinskoj sali.

 

 


Poslanike je ispred Doma Narodne skupštine dočekao crveni tepih i počasna garda Vojske Srbije a opozicija je na kratko raširila transparent "Jedan od pet miliona".

Poslanici Demokratske stranke, Socijademokratske stranke, Narodne stranke, Dveri i samostalni poslanici najavili su da su na taj način svečano otvorili paralelno zasedanje parlamenta van skupštinske sale jer, kako ističu, aktuelna vlast urušava osnovne demokratske principe i institucije i onemogućava dijalog i raspravu u parlamentu.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Sednici u sali prisustvuju poslanici vladajuće većine i poslanici Srpske radikalne stranke koji su na početku sednice iskoristili pravo da postave pitanja i traže obaveštenja od vlasti.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Na dnevnom redu prve sednice prolećnog zasedanja je Predlog zakona o Centralnom registru stanovništva u kojem će biti podaci građana iz različitih evidencija.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, kao i zakona o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o ugostiteljstvu, Predlog zakona o turizmu, potvrđivanje Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i prestanku važenja Sporazuma između Saveznog izvršnog veća Skupštine Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom.

Na dnevnom redu su i odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koji je podnela poslanička grupa Srpske napredne stranke.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side