Pobjeda: Tužilaštvo proverava da li je srpska služba prisluškivala Roćena
06.07.2019 Podgorica

Pobjeda: Tužilaštvo proverava da li je srpska služba prisluškivala Roćena

Pobjeda: Tužilaštvo proverava da li je srpska služba prisluškivala Roćena Foto: freeimages
Tužilaštvo u Podgorici proverava da li je srpska služba snimala savetnika predsednika Mila Đukanovića, Milana Roćena, piše danas Pobjeda nakon što je juče saopšteno da je formiran predmet povodom audio snimaka koji su poslednje nedelje objavljivani na portalu IN4S.

Tužilaštvo u Podgorici ispituje snimke koje objavljuje portal IN4S a koje se odnose na razgovore Milana Roćena, koje je, dok je bio ambasador u Moskvi, vodio sa raznim ljudima – od supruge Đukanovića, Lidije, ruskog biznismena Olega Deripaske, koji je jedno vreme bio vlasnik Kombinata aluminujuma u Podgorici, do odbeglog biznismena Duška Kneževića i bivšeg šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića.

Pobjeda piše da je većina razgovora vođena još 2005. godine, a audio zapise je, kako se procenjuje, snimala u Ambasadi SCG u Moskvi tajna služba nekadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora koju je kontrolisao Beograd.

Portal IN4S objavio je nekoliko snimaka razgovora koje je vodio Roćen, koji je jedno vreme bio i ambasador Crne Gore u Rusiji. On važi za najbližeg saradnika predsednika Đukanovića.

Do sada su objavljeni, između ostalih, razgovori sa Lidijom Đukanović u kome ona navodi kako joj Milo, kad nije u zemlji, "ostavlja da čuva Crnu Goru", sa Milom Đukanovićem o tajnom sastanku sa Deripaskom u kome se "sprdaju sa porodicom Karić", kao i sa Olegom Deripaskom oko privatizacije KAP-a u kome se pominje tri miliona evra koje treba nekome dati.

Objavljeni su i razgovori sa Vukom Jeremićem o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu gde u jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji a Jeremić Crnoj Gori, kao i sa odbeglim biznismenom Duškom Knećevićem koji traži da mu "pogura" ugovor od 170 miliona evra.

Taj portal je najavio da će nastaviti sa objavljivanjem snimaka.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side