08.08.2017 Zagreb

Plenković: Rešenje za problem sa taksama već ove nedelje

Plenković: Rešenje za problem sa taksama već ove nedelje Foto: Beta/Hina/Miroslav Lelas
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je naložio ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušičiću da već ove nedelje pronađe rešenje koje će otkloniti problem sa susednim zemljama zbog povećanih taksi na uvoz voća i povrća.

"Ministar Tolušić je od mene dobio direktan nalog da u razgovoru s ministrima i službama, u skladu s međunardnim ugovorima, u najbržem roku nađe rešenje koje će otkloniti taj problem i sprečiti bilo kakvu raspravu o trgovinskom ratu između Hrvatske i susednih zemlja", rekao je Plenković za Hrvatsku radio televiziju (HRT).

Plenković je rekao da očekuje da se rešenje pronađe još ove nedelje.

Upitan može li se naći zadovoljavajuće rešenje za sve nakon što su Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora dogovorile mere kojima će uzvratiti na povećane hrvatske takse i stroži nadzor pri uvozu, Plenković je rekao: "Sigurno da može", prenela je agencija Hina.

Dodao je da je ovih dana razgovarao s ministrom poljoprivrede i prošle nedelje u Podgorici s premijerima susednih država.

"Ideja Tolušića kada je donosio taj pravilnik bila je efikasnija kontrola voća i povrća koje se uvozi, a u ovom trenutku, čini se da je procena njega i njegovih službi u smislu visine naknada koja se plaća za taj inspekcijski nadzor bila previsoka", rekao je Plenković.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side