Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM
28.05.2020 Beograd

Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM

Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM Foto: pixabay.com
Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) je večeras saopštilo da su njegovi aktivisti u Beogradu na zgrade Vlade Srbije, Ministarstva kulture i REM-a nalepili plakate "Ministarstvo za rijaliti programe" i "Savet za ozoniranje".

Na tim plakatima su licima "zvezda" rijaliti programa zamenjena lica ličnosti iz srpske kulture.
 
Udruženje je saopštilo da je time htelo da pokaže "odnos koji pre svega Ministarstvo kulture, ali i Vlada, imaju prema kulturi, javnom interesu, ali i Ustavu i zakonu".
 
"Takodje, REM (Regulatorno telo za elektronske medije) do sada nijednom nije adekvatno sankcionisao brojna kršenja zakona poput tuča, prebijanja, zlostavljanja žena i govora mržnje", navelo je UZUZ.
 
REM je, stoji u saopštenju, "posebno bio blagonaklon prema zloupotrebama nacionalnih frekvencija kroz promovisanja nadrilekarstva i ozoniranja od strane vlasnika televizije PINK, ne odlučujući o više prijava koje smo podnosili".
 
Udruženje je podsetilo da je više od 107.000 gradjana Srbije potpisalo peticiju kojom traže ograničavanje rijaliti TV-programa i da su, u okviru kampanje Udruženja "U ime kulture", 42.852 gradjanina zvanično predložila donošenje zakona o ograničavanju emitovanja rijaliti programa.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side