Pirot: Do 1. decembra zabranjena školska sportska takmičenja i venčanja van Gradske uprave
05.11.2020 Pirot

Pirot: Do 1. decembra zabranjena školska sportska takmičenja i venčanja van Gradske uprave

Pirot: Do 1. decembra zabranjena školska sportska takmičenja i venčanja van Gradske uprave Foto: Novi magazin / VV
Epidemiološka situacija u Pirotu je "nesigurna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu", ocenio je Gradski štab za vanredne situacije i do 1. decembra zabranio venčanja van zgrade Gradske uprave i odložio sportska takmičenja u školama.

Do 1. decembra su odložene i probe folklora i plesa

Direktorima srednjih škola je upućena preporuka da zbog proglašenja vanredne sitacije u susednom Dimitrovgradu, organizuju onlajn-nastavu za učenike iz tog grada koji nastavu pohađaju u pirotskim srednjim školama.

"Lekari nastavljaju sa edukacijom školske dece o KOVIDU-19. Planiran je obilazak škola, vrtića, javnih preduzeća, ustanova i većih marketa radi kontrole poštovanja mera higijene, fizičke distance i trijaže dece u vrtićima", rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Direktorka gradskog Zavoda za javno zdravlje, Elizabeta Aleksić, rekla je da je epidemiološka situacija u Pirotu "nestabilna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu".

Poslednja dva dana uzimanja uzoraka su pokazala da je od 45 više od polovine pozitivnih na korona virus.

Raste broj pacijenata i povećan je broj zaraženih, posebno u opštini Dimitrovgrad. Dolazi do prelivanja virusa između Dimitrovgrada i Pirota jer građani rade i putuju iz jednog u drugi grad, kao i učenici, rekla je ona.

Direktor Doma zdravlja Radovan Ilić je rekao da je poslednjih dana povećan broj pregleda u KOVID-ambulanti u Tijabari.

"Od ponedeljka do srede imali smo dnevno oko 70 pacijenata i od dvoje do osmoro građana koji su testirani u našoj KOVID-ambulanti", rekao je Ilić i dodao da se testiranje obavlja i u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici Pirot.

Pored toga, pred zimu je Gradski štab ocenio da su nadležne službe spremne za održavanje puteva, a za ziu su spremna i vitalna javna preduzeća za snabdevanje građana strujom, vodom i grejanjem.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side