Picula: Srebrenica sramota za međunarodnu zajednicu
02.07.2015 Brisel

Picula: Srebrenica sramota za međunarodnu zajednicu

Picula: Srebrenica sramota za međunarodnu zajednicu Foto: prtscr ytb
Srebrenica, "osim stravične tragedije i teškog zločina, predstavlja i sramotu za takozvanu međunarodnu zajednicu", rekao je danas predsednik delegacije EP za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula, na sastanku u Evropskom parlamentu, posvećenom 20. godišnjici od zločina u Srebrenici.

Na sastanku su učestvovali delegacija i radna grupa za zapadni Balkan Odbora za spoljne poslove, predstavnici Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa, udruženja Žene-Žrtve rate, udruženja Majke Srebrenice, Koalicije REKOM, studentskih organizacija iz Srebrenice, te Inicijative mladih za ljudska prava.

Obraćajući se predstavnicima nevladinih organizacija, Picula je ukazao na značaj pomirenja među Bošnjacima i Srbima, iako zna, kako je rekao, da postoje mnogi koji otežavaju svaki takav napor, zbog čega je još uvek teško videti bilo kakav napredak, navedeno je u saopštenju.

"Ratko Mladić i Radovan Karadžić izvedeni su pred lice pravde, ali hoće li konačna presuda doneti pomak u pomirenju i koliko je vremena potrebno da ono započne? Možemo li očekivati razvoj događaja sličan odnosima između Nemačke i Poljaka ili ipak onakav kakav vidimo između Turaka i Jermena", upitao je Picula.

Picula je izvestio skup da će parlamentarna konferencija predsednika danas odlučiti o usvajanju nove rezolucije o Srebrenici.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side