24.03.2017 Pančevo

Petrohemija: Nema opasnosti od eksplozije u Pančevu

Petrohemija: Nema opasnosti od eksplozije u Pančevu Foto: HIP Petrohemija
Eksplozija koja je jutros oko šest časova probudila Pančevce posledica je dešavanja u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG u sastavu Petrohemije i ne izaziva materijalnu štetu, niti radnu i životnu sredinu, saopštila je ta kompanija.

Kako je navedeno, u toku procesa proizvodnje došlo je do dekompozicije u reaktoru, a kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na sigurnosnoj reaktorskoj membrani.

"U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG u Petrohemiji je izuzetno mali, u proseku jednom godišnje, što je rezultat istraživanja procesa polimerizacije etilena, iz kojih su kasnije proizašle brojne inovacije i poboljšanja procesa", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su zaposleni u Petrohemiji reagovali pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene.

Proizvodnja u Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a tokom vikenda se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side