06.09.2018 Beograd

Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu

Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu Foto: pixabay
Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napisala je pet krivičnih prijava, jednu prekršajnu prijavu i usmenu zabranu nakon nadzora koji je sproveden povodom pogibije radnika na gradilištu u Ulici Kneza Miloša u Beogradu, saopšteno je danas.

Krivične prijave zbog nepreduzimanja ili neprimenjivanja zaštite na radu podnete su protiv osnivača firme "Anker bau" Srbe Dragišića, protiv odgovornog izvođača radova Željka Petrovića, neposrednog rukovodioca firme "Anker bau" Nedžada Spahića, direktora kompanije "Energogroup" Dejana Brankovića i protiv Mirjane Pejčić koja je bila zadužena za bezbednost i zdravlje na radu u kompaniji "Energogroup".

Pored krivičnih, inspekcija rada pripremila je i prekršajnu protivu protiv Srbe Dragišića, a inspektori su izvođaču radova kompaniji "Energogroup" izrekli i usmenu zabranu rada do primene mera za obezbeđenje iskopa na toj lokaciji.

Radnik N.T. poginuo je 29. septembra na gradilištu u Ulici Kneza Miloša, na mestu nekadašnje američke ambasade, nakon što se na njega srušio zid.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side