17.11.2018 Beograd

Pešić: Apsurdno da ja odgovaram zbog Savamale, a ne ministar policije

Pešić: Apsurdno da ja odgovaram zbog Savamale, a ne ministar policije Foto: Medija centar Beograd
Sociološkinja Vesna Pešić je, povodom odluke Apelacionog suda da ona i urednice portala Peščanik (pescanik.net) moraju da ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću isplate kaznu zbog povrede ugleda i časti, izjavila da je apsurdno da ona odgovara zbog teksta o Savamali, a ne "akteri događaja ili ministar policije koji dve godine nije rešio slučaj".

Ona je za list Danas kazala da je tekst "Dosoljavanje" zbog kojima im je propisana kazna od 150.000 dinara bio "satiričnog tona", te da u njemu "nije u vidu imala ličnost ministra Stefanovića, već njegovu funkciju".

"U tekstu sam se zapitala ko je Stefanoviću dao ulogu da uvek ispadne najgluplji. To sam istakla na kontru njegovog objašnjenja da te noći, za vreme rušenja u Savamali, policija nije mogla da reaguje zato što bi se na taj način dovela u opasnost da strada od otvorenih kablova", ocenila je Pešić.

Po njenim rečima, ona je tokom suđenja Stefanoviću ukazala da on "novinare i medije tuži samo zbog tekstova u Savamali", a ne zbog drugih u kojima je doveden u negativni kontekst, i da je Savamala "konkretan dokaz kako je aktuelna vlast suspendovala državu".

Pešić je izjavila da će uložiti žalbu na presudu Apelacionog suda, ali da "nema nikakva očekivanja u vezi sa ovim sporom".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side