Pendarovski: Skoplje i Beograd imaju iste ciljeve i brige
22.11.2019 Beograd

Pendarovski: Skoplje i Beograd imaju iste ciljeve i brige

Pendarovski: Skoplje i Beograd imaju iste ciljeve i brige Foto: print screen
Srbija i Severna Makedonija su susedne zemlje koje nemaju otvorena pitanja, a dele zajedničku istoriju i zajednički im je cilj članstvo u EU, rekao je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski uoči dolaska u posetu Srbiji.

"Nemamo otvorena pitanja među sobom, a imamo zajedničke ciljeve i brige, da gradimo društvou kojem će naši građani imati dobar kvalitet života, u kojem se mladi ljudi neće iseljavati i dobijaće šansu da uspeju kod kuće", kazao je Pendarovski za današnje izdanje lista Politika.

Pendarovski je ukazao da veze između dve zemlje ne grade samo institucije već i poslovi, kao i mnogobrojne porodične spone između građana dve zemlje.

On je rekao da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučućem očekuje pozitivne razgovore o mnogim temama od zajedničkog interesa za obe zemlje, a pre svega o političkim, bezbednosnim i ekonomskim pitanjima.

Iako će Makedonija uskoro postati članica NATO a Srbija ima neutralnu politiku dve zemlje imaju odličnu odbrambenu i bezbednosnu saradnju, rekao je Pendarovski i dodao da očekuje da će se tako nastaviti i ubuduće.Kao susedi Srbija i Makedonija dele zajedničku brigu o bezbednosnom okruženju i imaju mnoge programe za razmenu i obuku, a takođe obzirom da im je strateški cilj članstvo u EU saradnja u odbrani i bezbednosti će se nastaviti i u okvoru evropske inicijative, rekao je on.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side