23.06.2019 Beograd

Pavićević: Pitanje odgovornosti za test iz matematike mora da ide ka vrhu ministrastva

Pavićević: Pitanje odgovornosti za test iz matematike mora da ide ka vrhu ministrastva Foto: pixabay
Predsednik Crnogorske parije Vladimir Pavićević ocenio je danas ; da su najodgovorniji ljudi za upravljanje procesom male mature "postupili najneodgovornije"."

Pitanje odgovornosti mora da ide ka vrhu ministarstva. Šarčević je morao da pokaže osećaj odgovornosti mnogo jače", rekao je Pavićević u emisiji Utisak nedelje.

Bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića Mlađan Đorđević izjavio je danas da od 2013. godine u Srbiji nema poverenja da je ijedan test u okviru završnog ispita za osmake bio ispravan.On je u emisiji Utisak nedelje kazao da želi da stane u odbranu maturanata i demantuje "gnusne laži" koje se izrečene o maturantima i njegovom sinu Dimitriju, koga je novinarka TV Pink Ksenija Vučić optužila da je "zapalio sliku ministra prosvete Mladena Šarčevića" na protestu osmaka zbog krađe testa iz matematike.

"Oni su izašli na protest samo zato što je neko tog jutra rekao da nema testa i okrenuo se i otišao. Želim da pitam Šarčevića zašto tog jutra nisu samo zamenili test, kad već kažu da su imali spremljene rezervne testove", rekao je Đorđević.

Kazao je i da je Srbija u problemu ako su pored studenata i srednjoškolaca, sada i deca od 14 i 15 godina na ulicama.

Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Toškocić izjavio je da aktuelna vlast "ne bira sredstva da se opere od krivice" i da je "prebaci makar na maloletno dete".

"Ministarstvo je trebalo da izađe sa tim da su pogrešili, a ne da izmišljaju neke 'fiktivne žene' u zemunskoj školi. Uvek se nešto krije, prozivaju se deca, uvek su drugi krivi", rekao je Tošković.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 24.06.2019, 09:19h Данко Б. Марин

    Да би постао министар, садашњи министар просвете одрадио диплому средње школе Вучићевом сину Данилу, а сад ,,шпацирунг унд егзерцирунг" :-)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side