Paunović: Odluka o bojkotu nije doneta ali postoje različita mišljenja o toj temi
17.02.2020 Beograd

Paunović: Odluka o bojkotu nije doneta ali postoje različita mišljenja o toj temi

Paunović: Odluka o bojkotu nije doneta ali postoje različita mišljenja o toj temi Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) i gradonačelnik Paraćina Saša Paunović izjavio je da odluka o izlasku na lokalne izbore u tom gradu nije doneta ali da je jasno da postoje različita mišljenja u javnosti o toj temi.

"Neki uspevaju da sagledaju stvari i iz našeg lokalnog ugla gledanja i jasno im je da za uspešnost bojkota ništa ne znače izbori u dve opštine. Drugima je najvažnija 'čista ideja', kao da nije reč o živim ljudima i sudbinama nego o analizi književnog dela", rekao je Paunović u intervjuu za Blic.

Paunović je rekao da je pitanje bojkota u toj i sličnim opštinama raspravljeno u avgustu 2019. godine, pre odluke o bojkotu sa relevantnim donosiocima odluka, kada je bojkot bio samo pretnja za vlast i međunarodni faktor, kako bi se isposlovali bolji izborni uslovi i da bi se na izbore izašlo.

"Da niko ne zameri, ali nisu svi u ovom širokom savezu relevantni donosioci odluka pa otuda možda iznenađenje kod nekih. Ja sam, recimo, rezigniran ali ne baš i iznenađen ovim 'iznenađivanjem'... Bitka za bojkot i kasnije promene neće se odlučiti na dva odsto ukupnog biračkog tela. Može opozicija i bez dve ili tri lokalne samouprave", rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše najave da će iz Saveza za Srbiju biti izbačen svako ko izađe na izbore a da to povlači i isključenje iz DS, Paunović je rekao da je SzS takva organziacija da iz nje niko ne može da bude isključen, tako da nikakva odluka SzS ne može "da povuče" isključenje iz organizacije koja je osnivač SzS.

"Naravno, iz DS će biti isključen svako ko prekrši odluku donetu na stranačkim organima kakva je i važeća odluka o bojkotu", rekao je on.

"Dok odluka o bojkotu nije doneta, već sam sam obišao 1.100 domaćinstava u gradu i selima, a članovi tima obišli su 15.536 domaćinstava ukupno, to jest sve što postoji u opštini otprilike. Ako se to može smatrati kampanjom u trenutku donošenja odluke o bojkotu, bili smo u kampanji već godinu dana", dodao je Paunović.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu

  Ako uzmemo u obzir razliku u simptomima širom populacije, od asimptomatskih do fatalnih, bolest koju prouzrokuje SARS-CoV-2 je verovatno rezultat vrlo složene interakcije između virusa i ljudskog imunog sistema. Varijacije koje se pojavljuju u virusu, kao i razlike među ljudima, doprinose simptomima bolesti i krajnjem ishodu, pa je vrlo mala verovatnoća da će jedan lek biti efikasan za sve pacijente, kaže za Novi magazin dr Džinzu Čen.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . . U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . .

  Tema broja: Finansije u doba korone - Bankarski sefovi puni - Šta znači doštampavanje bilion evra, neograničena pomoć privredi u Nemačkoj, pet milijardi evra ovdašnjim preduzećima? Kako će preduzeća stizati do zajmova, koji će sektori prvi stradati, a koji prvi izaći na zelenu granu? Kako će se sve te milijarde evra u Srbiji i svetu pravično raspodeliti i ko će biti sudija? Bankari, privrednici sami ili slabost zdravstvenih sistema? - Priredila: Jelena Aleksić

 • Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja

  Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je od suštinske važnosti da se garantuju sloboda medija i sloboda izražavaja čak i tokom vanrednog stanja.

 • Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u "udarnom talasu i to će sigurno da traje negde do Vaskrsa, a to je optimistički i uslovljeno održavanjem socijalne distance".

 • U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom

  U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 126 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je osmoro u izuzetno teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

 • Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena

  U centru Beograda je pao deo fasade i tom prilikom je povređena četrdesettrogodišnja žena, javlja RTS.

 • Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića

  Članovi Senata Univerziteta u Beogradu (UB) jednoglasno su se složili da izdaju saopštenje, u kome će, kako je rekla rektorka Ivanka Popović, "odmereno" i "biranim rečima" izraziti zabrinutost zbog situacije u kojoj se našao docent Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta (PBF) Vukašin Milićević.

 • Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pandemiju koronavirusa prvenstveno iskoristio za uvođenje vanrednog stanja, suspenziju rada parlamenta i preuzimanje još veće moći, uz psihološko-policijski teror nad građanima kroz kombinaciju svakodnevnih javnih istupa i drakonskih mera i ad hok ukidanja građanskih sloboda, piše hrvatski portal Indeks (Index.hr).

 • Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu

  Aktivista Inicijative na davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da, uprkos opštoj opasnosti od koronavirusa, režim sprovodi političku kampanju kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacija "Aleksandar Vučić izašao kao spacilac".

 • Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa

  Klinički centar u Nišu uveo je novi "protokol" o obaveštavanju porodica o zdravstvenom stanju njihovih članova hospitalizovanih zbog koronavirusa, tako da svakoga dana u 13 sati zdravstveno osoblje KC Niš najbližim članovima porodice, ispred "čistih" ulaza u klinike koje zbrinjavaju pacijente sa virusom Covid-19, daje sve potrebne infomacije, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side