15.06.2019 Beograd

Patrijarh Irinej: To što radi Đukanović nisu radili ni Turci ni komunisti

Patrijarh Irinej: To što radi Đukanović nisu radili ni Turci ni komunisti Foto: print screen
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej je rekao da crnogorski predsednik Milo Đukanović čini ono što ni Turci nisu činili, jer ni "Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu".

"Ni komunisti to nisu činili, ni ma ko drugi", rekao je patrijarh Irinej za TV Hram, televiziju Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Prema rečima patrijaha Irineja, Đukanović želi da "uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala".

Đukanović, naveo je patrijarh Irinej, oduzima "vekovnu imovinu Srpske crkve i srpskog naroda".

"Neka mu da Bog uma da razmili šta čini i da ne zasluži prokletstvo celog srpskog naroda i SPC", rekao je patrijarh Irinej.

On je rekao da se nada da će na to što se dešava svet reagovati.

"Na žalost, teško mi je da to kažem, ali srpski narod lepo kaže da je poturica gori od Turčina", izjavio je patrijarh Irinej u emisiji TV Hram pod nazivom Razgovor sa patrijarhom.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (6) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 18.06.2019, 11:24h Samo bez sekiracije....

  "Đukanović, naveo je patrijarh Irinej, oduzima vekovnu imovinu Srpske crkve i srpskog naroda"...- Nj.Sv. g. Irinej Patrijarh Moskovske Pomesne SPC ponavlja to što mu g. Amfilohije priča, a da Predlog zakona o kojem govori - očigledno NIJE NI ČITAO. Ono što gg. Irineja, Amfilohija najviše potresa je IMOVINA, IMOVINA, PA IMOVINA (znači PARE, PARE I SAMO PARE), a taj Predlog zakona samo (što se imovine tiče) TRAŽI DA I SPC, kao i ostale crkve - PODNESE VLASNIČKI LIST, kojim će dokazati da je ona i do 1918. godine bila vlasnik tih nepokretnosti. Crna Gora je od 1878. pa sve do 1919. bila uređena PRAVNA DRŽAVA i taj vlasnički list će lako dobiti u nekoj crnogorskoj administrativnoj jedinici države CG.E sad: nije to ništa neobično, i u Srbiji je sa ukidanjem "komunizma" donet i niz zakona o RESTITUCIJI privatne imovine, koji se uspešno sprovode, naravno - uz podnošenje VLASNIČKIH LISTOVA koji potvrđuju da je odnosna imovina (nepokretnost) do 1945 (ili možda 1941) bila svojina Pere Petrovića, Smiljke Smiljković... Zahtev za restituciju, naravno, mogu podneti i njihovi potomci (sinovi, kćeri, unuci...). Dakle - bez sekiracije, Vaša Svetosti, Vaše Preosveštenstvo, te ini sveštenici SPC (Pomesne Crkve Patrijaršije Moskovske i Cele Rusije).

 • 17.06.2019, 08:44h Доста вала, доста!

  "Patrijarh Irinej: To što radi Đukanović nisu radili ni Turci ni komunisti..." ...- Заиста, попе, доста твоје приче! Ти би најрадије да Србија, Црна Гора, Македонија + остале "српске и приморске земље" прогласиш за "Православно СрБски Царство" и да "Свети синод СПЦ" и "Патријарх Московски и целе Русије" ИМЕНУЈУ ЦАРА/ГУБЕРНАТОРА те моћне Царевине

 • 16.06.2019, 09:43h Novo u NAUCI O JEZIKU komparacija prideva

  Novo u nauci u jeziku: tzv. IRINEJEVA KOMPARACIJA PRIDEVA … … zao, zla, zlo – zli, zle, zla (singular): pozitiv– jednina 1. zao > Turčin (> Erdogan) komparativ 2. gori > poturica (> Ljajić) superlative 3. najgori > BOŠNJAK –množina (plural) pozitiv 1. zao > Turci (> Erdogan= turčin 1+turčin2+ turčin3…) komparativ 2. gori > poturice (> Ljajić= Rasim1+Rasim2+Rasim3 …) superlative 3. najgori > BOŠNJACI (= Bošnjak1+Bošnjak2+Bošnjak3…)

 • 15.06.2019, 17:13h mirjana (1)

  irinej nezna da je crnagora nezavisna drzava

 • 15.06.2019, 16:04h Daj, pope, ruku : Na, pope, ruku...

  "...Milo Đukanović čini ono što ni Turci nisu činili, jer ni "Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu". ...- Da, uvek i svuda u pitanju je svetinja IMOVINA, PARE, PARE... Pa, i duhovnicima SPC (a i svih crkava) stalo je SAMO do IMOVINE, do PARA.. Uostalom, i srpska narodna priča već to i kaže: "Nabujala reka, recimo Morava, g. prota seoski paroh se siroma' utapa i zove U POMOĆ. Komšija Milojko - trk na obalu, pruža ruku utopljeniku i viče li viče "Pope, pope, DAJ RUKU, DAJ RUKU... spasava Milojko, ali pop se utopi i ne pokušavajući da istegne ruku. A komšija Radojica Milojku: "Ama, ti si kriv što se pop utopi! Šta, bre, vičeš "Daj, pope DAJ" trebalo je da vičeš "NA, pope, NA"...E, onda bi ga spasao, rođo!

 • 15.06.2019, 15:45h ИМОВИНА, ИМОВИНА ... деньги, деньги, деньги,

  "Patrijarh Irinej: To što radi Đukanović nisu radili ni Turci ni komunisti..." ...- Pa, eto - potvrđuje se da je i DUHOVNICIMA, ipak, NAJVAŽNIJA IMOVINA, IMOVINA PARE (pare, pare, novci, money, money, деньги, деньги, деньги...)...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side