16.07.2017 Beograd

Pastor: Ove godine o finansiranju Vojvodine

Pastor: Ove godine o finansiranju Vojvodine Foto: Zoran Raš
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da bi do kraja ove godine na dnevni red trebalo da dođu zakoni o nadležnostima i finansiranju Vojvodine ističući da je to ustavna obaveza i da tu postoji docnja duga sedam-osam godina.

Pastor je za "Večernje novosti" rekao da nije od presudne važnosti da li će inicijator zakona biti pokrajinska skupština, ili republička Vlada.

Upitan da li je u koalicionom dogovoru Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) preciziran rok za donošenje tog zakona rekao da su u avgustu prošle godine potpisali koalicioni dogovor čiji deo jeste i pitanje finansiranja.

"Tu zajedničku preuzetu obavezu i oročili smo do kraja 2017. godine, pa se nadam da ćemo u ovoj godini pristupiti tom poslu i okončati ga", naveo je Pastor.

On je kazao da je bitno da u izradi tog zakona učestvuju predstavnici pokrajinskog i republičkog nivoa te da je reč o dva uzajamno povezana zakona o nadležnostima i finansiranju.

Kako je dodao, logika diktira da se prvo uredi pitanje nadležnosti, jer se na osnovu toga može stvarati budžetski okvir u zakonodavnom smislu.

Upitan o saradnji sa SNS na republičkom nivou rekao da je zadovoljan saradnjom i nave da je za za SVM bitno što ih SNS bez obzira na razlike u veličinama prihvata kao ravnomernog sagovornika.

Za premijerku Srbije Anu Brnabić je rekao da je poznaje nekoliko godina, da ceni njen odnos prema obavezama, marljivosti i odanosti i da sa njom ima dobru komunikaciju i da veruje da će saradnju još više produbiti.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw