Pašić (SSP): Zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše dete koje je već upisano
08.11.2019 Beograd

Pašić (SSP): Zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše dete koje je već upisano

Pašić (SSP): Zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše dete koje je već upisano Foto: pixaby
Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SPP) Tatjana Pašić izjavila je danas povodom tvrdnji Ministarstva prosvete da petogodišnja Marta M. iz Žitoradje nije upisana u vrtić zbog nedostatka prostornog kapaciteta, da zakon ne dozvoljava da se iz vrtića ispiše bilo koje dete koje je već upisano.

"Marta je u vrtić 'Prva radost' krenula pre tri godine. Iz navedenog je jasno da je direktor predškolske ustanove Srđan Pilović svojim nehumanim postupkom grubo prekršio zakon", navela je Pašić u pisanoj izjavi.

Kako je dodala, zakon predviđa formiranje rang liste po jasno utvrđenim kriterijumima ukoliko nema prostornih kapaciteta za smeštaj sve zainteresovane dece, međutim, to se odnosi samo na decu koja prvi put konkurišu za mesto u obdaništu, a ne za već upisane.

"Pozdravljamo jasnu iskazanu nameru Ministarstva prosvete da se problem reši. Nažalost, kompromisno rešenje koje je dala Prosvetna inspekcija, a to je da se grupe uvećaju za 20 odsto, Opštinsko veće je, u nastavku svoje harange prema političkim neistomišljenicima, odbilo", navela je Pašić.

Istakla je da će odgovorni za takve postupke odgovarati i pozivala nadležne organe da preduzmu sve korake kako bi Marta što pre bila vraćena u vrtić.
Iz ŠP navode da je petogodišnja Marta iz Žitorađe izbačena iz vrtića jer joj se otac, "kako je poručeno iz Opštine, 'bavi politikom' ".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side