Pašalić u Prihvatnom centru u Subotici: Obezbeđeno je sve što je potrebno za boravak
22.03.2020 Beograd

Pašalić u Prihvatnom centru u Subotici: Obezbeđeno je sve što je potrebno za boravak

Pašalić u Prihvatnom centru u Subotici: Obezbeđeno je sve što je potrebno za boravak Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio je danas Prihvatni centar u Subotici, u kome je Vojska Srbije obezbedila smeštaj srpskim državljanima koji su došli iz inostarnstva, i ocenio da je u tom centru obezbeđeno sve što je potrebno za boravak.

Kako se navodi u saopštenju, Pašalić je nakon obilaska kazao da je zadovoljan onim što je video, da su ispunjeni svi uslovi po Pravilniku.

"Prostorije za smeštaj su tople, greju se na gas", naveo je on i dodao da u tom prihvatnom centru može biti smešteno do 100 osoba.

Pašalić je rekao da je bio u prilici da obiđe i "do detalja pregleda" novootvoreni karantin u Subotici.

"Karantin je renoviran za 24 časa, odnosno, uređeno je sve što treba za prihvat onih lica koja dolaze iz inostranstva i za koja se sumnja da bi mogla biti zaražena ovim virusom. Ono što smo u detaljnom pregledu videli je da je sve što je potrebno za boravak lica u ovom prostoru obezbeđeno", kazao je ombudsman.

Prema njegovim rečima, hitna služba zaštite građana je 24 časa svakog dana na terenu i pozvao je građane da se jave ukoliko im je potrebna pomoć.

"Ovom prilikom želim da svim građanima Srbije kažem da se pridržavaju uputstava i odluka, prvenstveno propisa, a onda odluka i uputstava Vlade. Lično sam, kao i moje kolege, u stalnim kontaktima sa ombudsmanima drugih zemalja u Evropi i mogu odgovorno da tvrdim da su one radnje koje se preduzimaju kod nas upravo iz razloga da se ne dese tragedije koje se dešavaju u drugim zemljama i sa kojima je javnost upoznata", rekao je Pašalić.

Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije formirala je taj prihvatni centar u Subotici, u kome će boraviti srpski državljani koji nemaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side