Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude
15.12.2019 Beograd

Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude

Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je jutros da se građani toj instituciji, kada se radi o pravosuđu, najviše žale na dužinu trajanja postupaka ili problem izvršenja presuda.

Pašalić je za televiziju Pink rekao da institucija Zaštitnika građana ne želi da kontoriliše ili utiče na rad sudija, već da se kao i u većini zemalja u Evropi, kontroliše suđenje u razumnom roku.

On je rekao da kada se radi o izvršenju, javni izvršitelji moraju da objave prodaju na oglasnoj tabli, ali i elektronskim putem, kao i da se sistem uručivanja izvršenja mora obaviti na adekvatan način. Pašalić je naveo da ta institucija nije protiv izvršenja, već postavlja pitanje opravdanosti i neophodnosti visine troškova izvršenja.

Govoreći o nedavnoj višesatnoj blokadi zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) istakao je da za instituciju Zaštitnika građana nije bitno koji je medij u pitanju, kada se radi o napadima na medijske kuće. "Osudili smo blokadu RTS, napade na novinare Kurira, napad na novinare N1", rekao je Pašalić. Dodao je da ta institucija želi napraviti platformu u kojoj bi bilo jasno zabeleženo ko je i kad izvršio pritisak, diskreditaciju ili vređanje novinara.

Pašalić je istakao i da je finansijski status medija "jako loš".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side