Pašalić: Beogradski sajam ispunjava uslove i može da se koristi odmah
29.03.2020 Beograd

Pašalić: Beogradski sajam ispunjava uslove i može da se koristi odmah

Pašalić: Beogradski sajam ispunjava uslove i može da se koristi odmah Foto: Beta/Ministarstvo odbrane
Zaštitnik građana Zoran Pašalić obišao je danas privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu koju je postavila Vojska Srbije i ocenio da ispunjava sve uslove za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


"Značajno je da je poštovano sve što je pravilnikom predviđeno, pogotovo ono što se odnosi na različite ulaze, kako ne bi moglo doći do širenja zaraze. Pregledali smo i one sadržaje koji su neophodni za boravak ovde, kao što su toaleti i ostale prostorije u kojima bi boravili građani koji se ovde nalaze", izjavio je Pašalić.

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, on je nakon obilaska rekao da odatle odlazi s utiskom da je privremena bolnica na Beogradskom sajmu spremna i da može da se koristi odmah.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizovali su logističku podršku i spoljno obezbeđenje privremene bolnice na Beogradskom sajmu, dok je medicinska zaštita u nadležnosti Ministarstva zdravlja, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da privremena bolnica ima potrebnu medicinsku opremu, obezbeđena je psihološka pomoć, prostori za obedovanje, za gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige i časopisi.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side