Parking servis najavio tužbu protiv N1
02.08.2020 Beograd

Parking servis najavio tužbu protiv N1

Parking servis najavio tužbu protiv N1 Foto : Beta/BRANISLAV BOZIC
Beogradsko Javno-komunalno preduzeće "Parking servis" saopštilo je da će podneti tužbu protiv televizije N1 zbog, kako su naveli, "netačnih i zlonamernih informacija" o nabavci vozila za novi sistem protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu.

Sagovornici N1 su prethodno ocenili da "lend roveri" nabavljeni za novi sistem "Oko sokolovo" možda nisu novi, već da su deo kontigenta koji je firma GIM prošle godine poklonila Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i da je javna nabavka za njih "raspisana sa ciljem da posao dobije određeni ponuđač".

Iz Parkin servisa su naveli da nije tačna informacija da su kupljena polovna vozila, već da su u pitanju nova, proizvedena 2019. godine, i ocenili da je prilog te televizije služio isključivo da se ukalja ugled tog preduzeća i svih učesnika u ovoj nabavci, "sa ciljem da se sakupe jeftini politički poeni".

"Ugovor je zaključen 10. septembra 2019. (godine), a nova vozila su isporučena u decembru prošle godine. Kupljena su u postupku javne nabavke po izuzetno povoljnim cenama od 26.666 evra, bez ijedne primedbe na sam postupak. I sama kompanija British Motors je saopštila da je obezbeđen popust od skoro 30 odsto", navodi se u saopštenju.

"Parking servis" dodaje da je reč o "specijalnom namenskom vozilu", koje je imalo zahtevanu visinu, nadogradnju i opremu, a da je u cenu uračunato i održavanje vozila i nadgradnje sa sken uređajima, kao i da su uvaženi i svi specijalni zahtevi.

"Za opremu koju vozila koriste potrebni su jači motori i prepravka električnih uređaja koji povećavaju potrošnju električne energije. Vrednost svakog od ovih vozila sa porezom iznosi više od 40.000 evra", dodaje se u saopštenju, u kome se navode i tehničke specifikacije vozila i sistema.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 2.08.2020, 22:56h Zgrozena i zgadjena

    "...po izuzetno povoljnim cenama od 26.666 evra..." Kao gradjanka ove drzave, mogu samo da kazem da se stidim. 18 × "povoljnih" 26.666 evra = koliko operacija nase dece u inostranstvu? Sram nas bilo. Sram nas bilo sta smo izabrali da nam bude na vlasti.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side