13.07.2017 Beograd

Panik tasteri za 60 centara za socijalni rad u Srbji

Panik tasteri za 60 centara za socijalni rad u Srbji Ilustracija / Foto: Pixabay
Koordinaciono telo Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost obezbedilo je 60 "sistema panik taster" koji bi trebalo da budu postavljeni u centre za socijalni rad radi suzbijanja nasilja, saopšteno je danas iz tog tela.

Korišćenjem "panik tastera" koji će uskoro biti postavljeni, policija će biti brzo alarmirana, što će povećati bezbednost korisnika usluga centara za socijalni rad i zaposlenih u njima.

Tasteri su obezbeđeni uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a biće postavljeni u saradnji s Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Zbog sve učestalijih napada i događaja sa tragičnim ishodima u centrima za socijalni rad, koji ostavljaju ogromne posledice na decu, porodice i društvo u celini, obezbedili smo panik tastere, kako bismo sprečili da se slične tragedije ponove", rekla je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

On je dodala da je borba protiv rodno zasnovanog nasilja "zadatak celog društva, koja zahteva saradnju vladinog i nevladinog sektora, svih nadležnih institucija, stručne javnosti i medija koji zajedno moraju da ulože više napora da se nasilju stane na put".

"Nasilje nad ženama nije samo problem države, institucija, zakona, to je društveni problem koji nećemo rešiti ako se svi ne uključimo. Moramo da brinemo više o drugima ako želimo da naša deca imaju sigurniji i zdraviji život", kazala je Mihajlović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side