Pajtić: Izvinjavam se zbog neostvarenih petooktobarskih obećanja
24.07.2014 Beograd

Pajtić: Izvinjavam se zbog neostvarenih petooktobarskih obećanja

Pajtić: Izvinjavam se zbog neostvarenih petooktobarskih obećanja Foto: Tanjug
Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izvinio se u ime stranke građanima Srbije za neostvarena obećanja 5. oktobra, poručivši da pre nego što se napravi evropska Srbija mora da se napravi srpska Srbija.

Pajtić je u autorskom tekstu "Nedeljniku" postavio pitanje da li danas DS ima puno pravo da menja Srbiju i odgovorio da nema, ali da ima ogromnu obavezu.

Pajtić je rekao da je svestan svih izneverenih obećanja te stranke, uz izvinjenje građanima za sve propuštene šanse i zbog toga što Srbijom danas vlada SNS.

On najavljuje i zaokret u politici DS, u kojoj EU nije imala alternativu.

"Ne možemo da pravimo evropsku Srbiju ako pre toga ne napravimo srpsku Srbiju. Kad Srbiju napravimo po meri naših građana i njenog srednjeg sloja, kao bolju državu, istinski odgovornu ljudima, biće to evropska Srbija. Ne može obrnuto", istakao je lider DS.

Poručuje i da nam niko spolja neće napraviti državu, da to samo "mi možemo i moramo".

Pajtić smatra da "danas Srbijom vlada čovek kojem je trebalo 20 godina da shvati da je pao Berlinski zid, a krivicu za to najvećim delom snosi DS".

"Zato se izvinjavam. Trebalo nam je četvrt veka da pređemo put od Slobodana Miloševića do Aleksandra Vučića", kazao je Pajtić i ocenio da su za tu tragediju svi odgovorni.

"Neprosvećeni apsolutizam treće Vučićeve vlade, Srbiju reformiše u korist naše štete. Tajnim, protivustavnim i nezakonitim ugovorima, direktnom pogodbom. Istovremeno, pljušte obećanja o blistavoj budućnosti i velikim ulaganjima, najave smenjuju najave. Tome se mora stati na put", poručio je Pajtić.

On ističe i da će DS građanima Srbije krajem leta predstaviti novu platformu i politiku, nove ljude i saveznike koji će dati sve od sebe da od Srbije konačno stvore pravnu, demokratsku i socijalno odgovornu državu.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.07.2014, 19:49h Mr Goododd

    Kasno je sada, moj Pajtiću, suviše ste potrošili vremena i novca, rezultati su vam suviše sramni, suviše dugo ste prodavali maglu i bili arogantni kad ste imali vlast da bi bilo ko više poverovao u vaša izvinjenja i obećanja. Vi ste, pod maestralnim vođstvom Borisa Tadića, napustili i izneverili građansku i liberalnu Srbiju i krenuli da se umiljavate "narodu", da branite Kosovo i kopate za kostima Draže Mihajloviće, umesto da jačate institucije i gradite bolje društvo. Sve u svemu, sramno, kao što su sramna vaša izvinjenja i objašnjenja. Dosta je bilo lažnih boraca za građansku Srbiju i istinskih boraca za ličnu korist!!!

  • 24.07.2014, 16:13h Toma Hladni

    Boze sacuvaj nas od ovakvih perverznih politicara , covek ni obraza a ni sivih celija ........

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja