Pada Jeremićeva žalba Ustavnom sudu?
18.03.2013 Beograd

Pada Jeremićeva žalba Ustavnom sudu?

Pada Jeremićeva žalba Ustavnom sudu?
Inicijativa predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića koji je tražio od Ustavnog suda da oceni ustavnost i zakonitost odluke kojom ga je Glavni odbor DS izbacio iz stranke, ima male šanse za uspeh.

Mada konačna odluka još nije doneta, u sudu kažu da su male šanse da se ispituje postupak lidera opozicione DS. Umesto toga, kako saznaju Večernje novosti, sud bi trebalo da se oglasi nenadležnim i uputi Jeremića na Prvi osnovni sud u Beogradu koji je i nadležan prema Zakonu o udruženjima građana.

"Smatram da bi gospodin Jeremić trebalo da traži svoje pravo, za koje smatra da mu je uskraćeno, pred stvarno nadležnim sudom, što bi u ovom slučaju bio Prvi osnovni sud u Beogradu", rekao je advokat Nebojša Perović.

Kako se navodi u članu 20. Zakona o udruženju građana, svaki član može pokrenuti postupak pred nadležnim osnovnim sudom kako bi se utvrdila ništavost opšteg akta udruženja koji je donet suprotno statutu ili drugom opštem aktu, odnosno za utvrđivanje ništavosti pojedinačnog akta.

Rok za pokretanje postupka je 15 dana od saznanja za sporni akt, a najkasnije šest meseci otkako je akt donet.

autor: IJ izvor: Večernje novosti
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.03.2013, 01:49h gorca

    Niti postoji "zakon o udruzenju gradjana" niti je Jeremic izbacen iz nekog udruzenja. Kao da ste malo izmislili izjavu.

  • 18.03.2013, 22:13h Padre (2)

    Pa Jeremic je izbacen iz Politicke partije koje imaju svoj zakon a ne iz nekog Udruzenja pa da vazi Zakon o udruzenjima...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side