20.07.2018 Priština

Pacoli: Ako nema sigurnog putovanja ne idem u Novi Pazar, ne znam alternativne puteve

Pacoli: Ako nema sigurnog putovanja ne idem u Novi Pazar, ne znam alternativne puteve Foto: Beta, AP
Ministar spoljnioh poslova Kosova Bedžet Pacoli ponovio je danas da ako nema sigurnog putovanja on neće ići u Novi Pazar na sastanke na koje ga je pozvalo Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

On je rekao da ako sigurnog putovanja nema neće ići, ;jer "ne poznaje alternativne puteve da ode tamo".

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin izjavio je danas da očekuje da Pacoli dođe i govori svim građanima Sandžaka, "a onda će doći i svi građani Srbije".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da mu se čini da neće doći do susreta Pacolija i predstavnika BNV u Novom Pazaru.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče je izjavio da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti Pacolija Novom Pazaru, ali da neće proći kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je uhapšen pri poseti Kosovskoj Mitrovici, za koju je prištinska strana tvrdila da nije bila prijavljena.

BNV je pozvalo Pacolija da poseti Novi Pazar i druge opštine u Sandžaku 21. i 22. jula, navodeći da on svojim dolaskom "učinio veliku čast" ovom nacionalnom organu, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side