Pacijenti se danas vraćaju u stacionar novog Kliničkog centra u Nišu
25.05.2020 Niš

Pacijenti se danas vraćaju u stacionar novog Kliničkog centra u Nišu

Pacijenti se danas vraćaju u stacionar novog Kliničkog centra u Nišu Foto: Beta / Saša Đorđević
Stacionar u novoj zgradi niškog Kliničkog centra danas je počeo sa redovnim radom, nakon što je više od mesec dana bio kovid bolnica.

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Vladan Ćosić rekao je da su u stacionar najpre prebačeni pacijenti sa intenzivne nege Urgentnog centra te zdravstvene ustanove, a u toku dana biće vraćeni pacijenti koji su lečeni u niškoj Vojnoj bolnici.

"Već su prebačeni kardiološki i neurološki pacijenti i pacijenti sa hematologije i endokrinologije koji su bili u intenzivnoj nezi Urgentnog centra", kazao je Ćosić za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da su pacijenti iz Vojne bolnice koji treba da budu prebačeni u stacionar KC Niš proteklih dana testirani na korona virus i najveći broj njih ima negativan nalaz.

"Tri pacijenta kod kojih je otkriven korona virus biće prebačena na lečenje u stari deo KC Niš. U tom delu Kliničkog centra na lečenju je trenuno 59 obolelih od kovida", izjavio je Ćosić.

Prema njegovim rečima, novi deo Kliničkog centra Niš, nakon što su pre deset dana iz njega premešteni poslednji oboleli od korona virusa, kompletno je očišćen i dezinfikovan.

"Nakon dezinfekcije koju su uradile službe naše zdravstvene ustanove, ruske ekipe i Institut za javno zdravlje, uzeti su brisevi sa svih radnih površina, instrumenata, aparata, kao i uzorci vazduha i vode. Svi rezultati su zadovoljavajući", izjavio je Ćosić.

On je rekao da se u novoj zgradi Kliničkog centra, nakon ponovnog otvaranja, zbog trajanja epidemije korona virusa primenjuju stroga pravila i naredbe epidemiloških službi koje važe kako za pacijente tako i za osoblje.

Pacijenti, dodao je, za određene vrste lečenja i intervencija moraju da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 72 sata.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side