11.02.2019 Beograd

Otvoren konkurs NUNS-a za nagradu za istraživačko novinarstvo

Otvoren konkurs NUNS-a za nagradu za istraživačko novinarstvo
Konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije otvoren je za sve novinare ili grupe novinara koji su autori radova objavljenih u medijima u Srbiji od 1. aprila 2018. do 5. marta 2019. godine, saopšteno je večeras.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 7. mart 2019. godine, a nagrada se dodeljuje u tri kategorije: elektronski (radio i televizija), štampani i onlajn mediji.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove o temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada.

Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će biti organizovana povodom Dana slobode medija 3. maja.

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku ambasade SAD 14. godinu za redom dodeljuje nagradu za istraživačko novinarstvo.

Kompletno uputstvo za podnošenje prijava, kao i prijavni formulari dostupni su na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side