Otmičar devojčice iz Suvog Dola na sudu se brani neuračunljivošću
04.08.2020 Beograd

Otmičar devojčice iz Suvog Dola na sudu se brani neuračunljivošću

Otmičar devojčice iz Suvog Dola na sudu se brani neuračunljivošću Foto: pixabay.com
Pred Višim sudom u Nišu danas je nastavljen glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića poznatijeg kao "Malčanski berberin", koji je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola.


Viši sud u Nišu je saopštio da je na danasnjem glavnom pretresu ispitan veštak psihijatar, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog.

Prema navodima iz saopštenja, na sledeći glavni pretres koji je zakazan za 2. septembar biće pozvani veštak psiholog komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradi, koji današnjem pretresu nije prisustvovao zbog bolesti, kao i lekari Kliničkog centra u Nišu.

Majka otete devojčice Aleksandra Karimanović kazala je po završetku ročišta da su lekari ustanovili da je Jovanović uračunljiv, a da se on branio time da u vreme otmice nije bio uračunljiv.

"On je proglašen za uračunljivu osobu i to je to. Tražio je sva moguća prava, pitao je da li je ovo, da li je ono, ali nisam u stanju da vam ništa više kažem. Pola sam čula šta je govorio, pola ne", izjavila je Karimanović vidno uznemirena.

Na pitanje novinara kako se oseća kada shvata da se optuženi ne kaje i da pokušava da se izvuče bez kazne, Karimanović je samo kratko rekla da je reč o čoveku "bez duše".

Zbog zaštite interesa maloletne devojčice, pretres je zatvoren za javnost a novinarima nije dozvoljen ni ulazak u zgradu.

Kao i na prethodnim ročištima Jovanović je uveden u zgradu suda na jedan od sporednih ulaza koji se nalazi u samom dnu sudskog dvorišta, kako bi bio zaštićen od kamera i foto-aparata brojnih medijskih kuća.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna.

On je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niš na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi majstor u njenoj školi.

Devojčica je pronađena posle 10 dana u selu Pasjača, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i građana.

Jovanović je u zatvoru do sada proveo više od 22 godine zbog silovanja, pokušaja silovanja, krađa i prevara.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side