09.07.2018 Beograd

Lončar: Otkriveno 20 novih psihoaktivnih supstanci

Lončar: Otkriveno 20 novih psihoaktivnih supstanci Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će sutra biti održana prva sednica novoformirane komisije za borbu protiv narkomanije u školama na kojoj će tim sastavljen od predstavnika nadležnih ministarstava, psihologa, psihijatara razmatrati načine za suzbijanje upotrebe nakrotika među mladima.

Lončar je za RTS rekao da je utvrđeno postojanje 360 kontrolisanih psihoaktivnih supstanici, a da su međunarodne institucije u poslednjih šest meseci otkrile 20 novih.

"Mi sve ovo radimo zato što je droga koja dolazi mnogo opasna, dovoljne su dve ili jedna tableta da se izgubi život", upozorio je Lončar.

On je rekao da je cilj vladine komisije da se što širi krug ljudi, a posebno dece upozna sa posledicama upotrebe narkotika i kako se postaje zavisnik.

Prema njegovim rečima, jedan od predloga koji će komisija usvojiti je obilazak učenika srednjih škola ustanovama u kojima se leče zavisnici.

Dodao je da je jedna od ideja i da se zaposleni u klubovima i splavovima obuče za pružanje prve pomoći, jer na taj način mogu odmah da reaguju i spasu nečiji život.

"Naš je cilj da pokažemo deci da ne moraju da konzumiraju ili probaju drogu da bi ušli u neko društvo", rekao je ministar zdravlja i dodao da je neophodno naučiti mlade da je važno da prijavljuju narko dilere i decu koja konzumiraju drogu.

Kako su preneli mediji, četvoro mladih umrlo je u poslednjih mesec dana u Srbiji zbog upotrebe narkotika.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.07.2018, 10:38h Ех, господо буржуји...

    "Dodao je da je jedna od ideja i da se zaposleni u klubovima i splavovima obuče za pružanje prve pomoći, jer na taj način mogu odmah da reaguju i spasu nečiji život. "Naš je cilj da pokažemo deci da ne moraju da konzumiraju ili probaju drogu da bi ušli u neko društvo", rekao je ministar zdravlja i dodao..." ... Ех, господо буржуји - тог проклетства није никад било у МРСКОЈ ВАМ "комунистичкој диктатури", у ОМРЗНУТОМ ВАМ "Титовом социјализму"...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side