Odloženo ročište po žalbi policajaca iz Raške, zatraženo izuzeće sudije
22.10.2018 | 10:40h ► 11:50h Kragujevac

Odloženo ročište po žalbi policajaca iz Raške, zatraženo izuzeće sudije

Odloženo ročište po žalbi policajaca iz Raške, zatraženo izuzeće sudije Foto: pixabay.com
U Apelacionom sudu u Kragujevcu danas je na neodređeno vreme odloženo ročište po žalbi 26 pripadnika MUP-a Srbije i građana iz Raške, osuđenih zbog švercovanja benzina i mesa na punktu Rudnici na ulazu na Kosovo 2009. godine.


Ova odluka saopštena je posle pauze i prekida ročišta, jer su osuđeni tražili izuzeće sudije kojeg smatraju pristrasnim, s obzirom da je učestvovao u ranijem odlučivanju. Sud danas nije doneo odluku o izuzeću tog sudije.

Grupa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i građana iz Raške, uhapšenih 2009. godine, najavili su ranije da će stupiti u štrajk glađu, ali i najavila "samospaljivanje u sudnici Apelacionog suda u Kragujevcu" ako taj sud potvrdi okrivljujuću presudu Višeg suda u Kraljevu.

Reč je o 16 pripadnika MUP-a i 10 građana kojima se na teret stavlja švercovanje robe i davanja mita.

Jedan od osuđenih pripadnika MUP-a iz Raške Milinko Nikolić rekao je agenciji Beta da je suđenje policajcima iz Raške i građanima trajalo gotovo deset godina sa više od 70 ročišta u Kraljevu.

"Proces je bio montiran, jer nije bilo ni dokaza u vidu zaplenjene robe ili obeleženog novca i nezakonito su se u procesu koristili transkripti iz četvoromesečnog prisluškivanja", kazao je Nikolić.

Dodao je da su dva puta do sada donošene oslobađajuće presude preinačenjem presuda Višeg suda u Kraljevu, ali i da je onda došlo do novog obrta u procesu i potvrđivanja krivice.

Nikolić je naveo da su pripadnici MUP-a osuđeni na kazne zatvora od šest do devet meseci, a nekoliko njih na tri godine zatvora.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side