Osuđeni maloletnici za paljenje škole i još šest objekata
23.11.2015 Smederevo

Osuđeni maloletnici za paljenje škole i još šest objekata

Osuđeni maloletnici za paljenje škole i još šest objekata
Dvojica maloletnika danas su zbog podmetanja požara u šest objekata u rodnom Vučaku, u opštini Smederevo, i smederevskoj Osnovnoj školi Dositej Obradović osudjena na boravak u vaspitnoj ustanovi.

Mera boravka u vaspitnoj ustanovi otvorenog tipa, koju im je izrekao Viši sud u Smederevu može trajati najmanje šest meseci, najviše dve godine. Odluku donosi sud naknadno na osnovu izveštaja ustanove u koju budu upućeni.

Sud je odredio i da u vaspitnoj ustanovi završe školu i znat.

A. Đ. (16) i M. V. (17) su krajem avgusta, u noćnim časovima, provalili u napušteni trgovinski objekat tražeći trake za fiskaklne kase koje navijači bacaju na utakmicama. Objekt su zapalili jer su se uplašili da su ostavili otiske.

Narednih noći provalili su u pet porodičnih kuća, u kojima niko ne živi, i zapalili ih.

Pritvor im je ukinut ali je određena mera zabrane napuštanja roditeljske kuće u Vučaku, bez odobrenja Suda, uz zabranu korišćenja telefona i interneta.

Materijalna šteta koja je nastala samo u požaru škole procenjena je na nešto više od devet miliona dinara.

U tih devet miliona nije uračunat iznos štete za pet porodičnih kuća koje su takođe zapalili i napušteni trgovinski objekt u selu koji je bio prvi na udaru.

Na kraju su, 2. septembra ujutro provalili u Osnovnu školu Dositej Obradović čiji je montažni deo brzo planuo jer je korišćena staklena vuna za izolaciju.

U tom požaru izgorele su kuhinja, trpezarija, biblioteka od 13.970 knjiga i prostorije za produženi boravak dece nižih razreda. Škola je osigurana, a oštećeni vlasnici kuća upućeni su na parnični postupak za nadoknadu pričinjene štete.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side