14.03.2019 Beograd

Organizatori protesta u Pančevu: Otkazivanje govora Macure nije politički motivisano

Organizatori protesta u Pančevu: Otkazivanje govora Macure nije politički motivisano Foto: Medija centar Beograd
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Pančevu negirali su danas da je govor poslanice Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjane Macure na narednom protestu u tom gradu otkazan iz političkih razloga, već zato što je na prošlom protestu govorila poslanica iste stranke.

U saopštenju organizatora koje je dostavljeno agenciji Beta, navodi se da je na protestu 8. marta govorila poslanica SMS-a Ljupka Stević, i da je zato, da bi bili zastupljeni i predstavnici drugih stranaka, otkazano obaćanje Macure.

"Do sаdа nije bilа prаksа u Pаnčevu dа nа sledećem protestu govore člаnovi ni neke strаnke sа više člаnovа i podrške, pа ne vidimo zbog čegа bi to trebаlo promeniti u slučаju sа SMS, strаnkom u kojoj je gospođа Mаcurа", naveli su organizatori.

Dodali su da bi na proteste trebalo dovoditi govornike koji će povećati "interesovаnje, kvаlitet, kаo i pokаzаti širinu", te ljude koji su u različitim strankama i javne ličnosti koji zastupaju različite stavove, ali im je zajednički cilj smena vlasti.

"Nezrelo jаvno protivljenje sа izborom govornikа sаmo može izneti neko ko u protestimа vidi priliku zа ličnom promocijom, а uspeh protestа je zа tаkve osobe u drugom plаnu", piše u saopštenju.

Macura je juče objavila na fajsbuk profilu da su organizatori protesta u Pančevu otkazali njen govor, te da će sutra, 15. marta umesto nje govoriti samostalna poslanica Marinika Tepić.

"Drugari iz SZS-a, meni nije bitno da li ću uopšte da govorim, a još mi je manje važno gde ću da govorim. Iz poštovanja prema organizatorima sa lokala i njihovom trudu da ovo uspe odazivam se na sve pozive ukoliko mi vreme i obaveze dozvoljavaju. Ovo što ste juče uradili je štetno", napisala je Macura.

Ona je dodala da predstavnici SMS nikada nisu zloupotrebili proteste za promociju svoje stranke i navela da je broj građana na protestima nekoliko puta manji nego što je to bilo na početku, a "najveću odgovornost za takav pad snose oni koji centralizuju, (pre)uređuju, kao i oni koji politički svojataju proteste".

Građanski protesti "Jedan od pet miliona" protiv vlasti održavaju se u više od 60 gradova u Srbiji, a prvi je održan u Beogradu 8. decembra.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side