Opozicija: Vlada preskupa i neefikasna
07.07.2011 Beograd

Opozicija: Vlada preskupa i neefikasna

Opozicija: Vlada preskupa i neefikasna
Vlada je tokom tri godine rada bila neefikasna i preskupa, a finansijsku krizu je koristila kao izgovor za slab učinak, ocenili su danas predstavnici opozicije.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da Vlada nije iskoristila šansu koja je bila pred njom, već je “na talasima demagogije” osporila najvažnije reformske procese u društvu.

"Utisak je da vlada nije iskoristila šansu koju je imala pred sobom, a da je finansijska kriza, koja je promenila život planete, mnogo više izgovor za neposobnost stranaka vladajuće koalicije nego što je opravdanje za situaciju u kojoj se nalazimo”, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

Jovanović je kazao da je LDP podržala Vladu u svim ključnim projektima u kojima je i imala dobar rezultat. Precizirao je da pre svega misli na “konkretizaciju evropske orijenacije zemlje” i završetak saradnje sa Haškim tribunalom.

Poslanici Demokratske stranke Srbije (D S S) i Srpske radikalne stranke (SRS) su tokom današnje rasprave u parlamentu ukazali na "poražavajući i katastrofalan" položaj građana i ocenili da Vlada ne čini ništa za otvaranje radnih mesta i rešavanje socijalnih i egzistencijalnih problema.

DSS smatra da Vlada ni posle ovogodišnje rekonstrukcije nema viziju privrednog oporavka, da nisu ispunjene najave i da od "socijalne odgovornosti i pravde nema ništa". Oni su naveli da je u poslednje tri godine izgubljeno 400.000 radnih mesta i podsetili da je Vlada na početku mandata obećala 200.000 novih radnih mesta.

Poslanici SRS su ukazali na poražavajući i katastrofalan položaj građana na jugu Srbije čije su prosečne plate oko 2.000 dinara i uporedili ih sa prosečnom platom u beogradskoj opštini Savski venac koja iznosi oko 90.000 dinara.

izvor: Agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side