Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji
11.12.2019 Brisel

Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji

Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji Foto: pixabay
Omladina Evropske narodne partije (YEPP), najveća omladinska politička organizacija u Evropi, saopštila je da smatra poziv srpske opozicije na bojkot parlamentarnih izbora "neodgovornim činom koji bi mogao štetiti demokratiji u Srbiji".

YEPP je izrazila duboku zabrinutost zbog nekih događaja tokom opozicionih protesta i snažno osudila "prethodne pretnje i pozive na linč predsednika (Aleksandra Vučića) i drugih državnih funkcionera".

Omladina EPP je navela da su incidenti poput upada u RTS i blokade javnog servisa "zabrinjavajući", kao i "izjave nekih opozicionih lidera u kojima se izražavaju ideje promene vlasti na ulicama umesto učešća na slobodnim i fer demokratskim izborima".

Oni su pozvali srpsku opoziciju i njene lidere da se uzdrže od "takvih izjava i nedemokratskih akcija koje mogu da naruše stabilnost u zemlji".

YEPP je takođe pozvao opoziciju da učestvuje u međustranačkom dijalogu pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

"Samo putem dijaloga, a ne bojkota ili otvorene konfrontacije, moguće je doći do kompromisnog rešenja po bilo kom pitanju, a to što je neko u opoziciji ne oslobađa učesnike političkog života odgvornosti prema društvu", navodi se u saopštenju.

YEPP je pozvao građane Srbije, pre svega mlade, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.12.2019, 09:46h Ma sta kažeš?

    A sta kazu: " YEPP je izrazila duboku zabrinutost zbog nekih događaja tokom opozicionih protesta i snažno osudila "prethodne pretnje i pozive na linč predsednika (Aleksandra Vučića) i drugih državnih funkcionera".Sta mislite,ko im je to napisao?!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side