Ombudsman pokrenuo postupak kontrole nadležnih organa zbog incidenata u Leskovcu
03.03.2020 Beograd

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole nadležnih organa zbog incidenata u Leskovcu

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole nadležnih organa zbog incidenata u Leskovcu Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Institucija Zaštitnika građana pokrenula je danas postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa incidenata u Leskovcu.

"(Postupak je pokrenut) na osnovu tekstova objavljenih u medijima, u kojima se navodi da je grupa od oko dve stotine srednjoškolaca, po navodima medija samoorganizovanih preko društvenih mreža, u Leskovcu (juče) protestvovala zbog najave da će se u tom gradu održati Parada ponosa, da je tokom protesta bilo incidenata i da su okupljeni srednjoškolci uzvikivali neprimerene i uvredljive parole", navodi se u saopštenju Ombudsmana.

Dodaje se da Zaštitnik građana već godinama ukazuje da je potrebno u obrazovni sistem u većoj meri uključiti obrazovanje o ljudskim pravima radi smanjivanja netolerancije prema ranjivim društvenim grupama i razbijanja predrasuda i stereotipa.

"Cilj institucije je da postupcima kontrole zakonitosti i pravilnosti rada utvrdi koje su mere škole preduzimale, preduzimaju i planiraju da sprovedu u cilju povećavanja znanja dece i učenika u ovaj oblasti, razvijanju tolerancije prema različitostima, uz istovremeno razbijanje stereotipa i predrasuda", obrazlaže se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side