Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana
20.04.2019 Beograd

Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana

Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana Foto: prtscr ytb
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković otkazao je učešće u emisiji „Utisak nedelje“, iako je njegovo gostovanje bilo najavljeno i na televiziji, uz opravdanje da ima „važan porodični ručak“, kako nam je rekla autorka i voditeljka Olja Bećković, odnosno „iz razloga privatne prirode“, kako kaže sam Stanković.

Dejan Vuk Stanković rekao je za Danas da je blagovremeno obavestio organizatore o otkazivanju učešća i da nema nikakvih skrivenih razloga iza toga.

"Razlozi su privatne prirode. Nema potrebe za politizacijom, još manje ima razloga za pravljenje nekih mistifikacija. To je sve što imam da kažem", naveo je Stanković.

Stanković je u utorak potvrdio da će gostovati u emisiji, objašnjava Bećković za Danas, u četvrtak je na televiziji puštana reklama sa najavom emisije i sagovornika, da bi posle nekoliko sati Stanković obavestio ekipu da neće moći da dođe.

"On je zvao da javi da ima porodične obaveze, važan ručak u nedelju, na koji je zaboravio i da neće moći da dođe", prepričava Olja Bećković, odgovarajući i da zvanično i javno „nikada nećete čuti da ima nekih zabrana“ od strane vlasti. Ipak, u pozadini, moguća su dva scenarija, smatra autorka kultnog „Utiska“.


Foto: Medija centar Beograd

"Jedna opcija je da je pristao da bi kasnije otkazao i na taj način pokušao da zabašuri da postoji ta zabrana od strane vlasti, da se gostuje u Utisku. Da ispadne „evo ja sam hteo, ali baš mi je nešto iskrslo“, mada verujem da bi se u tom slučaju potrudio da nađe neko bolje opravdanje za emisiju koja je već najavljena, ističe Bećković.

S druge strane, „moguće je da je zaista pomislio da može da donese samostalnu odluku, ali da su ga oni koji odlučuju o svemu, kada su videli reklamu, pozvali da ga pitaju da li je svestan šta radi“, navela je Bećković. Ona je dodala i da je „zanimljivo“ što je gostovanje za ovonedeljnu emisiju prihvatio Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, i da se „nada da će on zaista i doći“. Pored njega, sagovornici koji su od početka najavljivani su i profesor Vladeta Janković i novinarka Ljiljana Smajlović.

Naknadno je najavljeno da će u sutrašnjoj emisiji treći gost biti novinar BIRN-a Slobodan Georgiev.
 Pročitajte još:

- Novinari na skupu u Beogradu pozvali tužilaštvo da reaguje na pretnje njihovim kolegama


- UNS: Politika cenzurisala odgovor Ljiljane Smajlović na navode Branke Prpe

autor: VV izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side