12.05.2017 | 19:14h ► 21:27h Beograd

Učesnici protesta Protiv diktature negodovali zbog rada REM-a

Učesnici protesta Protiv diktature negodovali zbog rada REM-a Foto: Beta/Anđelija Stojković
Nešto više od 100 učesnika održalo je u petak uveče u Beogradu još jedan protest "Protiv diktature" i ovog puta izrazilo nezadovoljstvo radom Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Učesnici protesta su prošetali od Trga Nikole Pašića do zgrade REM-a u Beogradu gde su izrazili nezadovoljstvo radom te institucije.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je situacija u medijima u Srbiji gora nego 90-tih godina prošlog veka.

"Vama ne treba stručna analiza da znate kakvo je stanje medija u Srbiji. Dovoljno je da prođete pored trafike i da vidite koliko je situacija crna", kazao je Sejdinović obraćajući se okupljenima.

Ocenio je da će situacija biti još gora, ukoliko se ne pruži otpor.

"Postoji samo jedan (TV) kanal koji je drugačiji, a promenama zakona će pokušati da ga ukinu. Spremaju nam još veći mrak i svaki protest je značajan", rekao je predsednik NDNV-a.

On je rekao da su članovi REM-a po zakonu dužni da štite interese građana, kao i da u razvijenim zemljama u toj instituciji "sede ljudi sa integritetom, a ovde bezveznjakovići".

"Nije dovoljna njihova smena, potrebno je da oni krivično odogovaraju", rekao je Sejdinović i dodao da država godišnje izdvaja miljardu dinara za medije koji su podobni, kao i da organi vlasti dele novac bez kontrole i da će situacija biti gora ako se ne pruži otpor.

Protest "Protiv diktature" biće završen gde je i počeo - ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw