Ograničeno emitovanje programa TV Happy i Pink M
10.02.2020 Podgorica

Ograničeno emitovanje programa TV Happy i Pink M

Ograničeno emitovanje programa TV Happy i Pink M
Reemitovanje pojedinih sadržaja, koji se emituju u okviru programa TV Happy i TV Pink M iz Srbije, biće ograničeno na tri meseca zbog promovisanja mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, odlučio je Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) iz Podgorice.

Savet je precizirao da je reč o programskim sadržajima Dobro jutro Srbijo, Ćirilica i Posle ručka na televiziji Happy, kao i Novo jutro na televiziji Pink M.

"Razlog za tu odluku su programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u tim sadržajima je korišćeno pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvređivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta.

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) je od srpskog regulatora tražio utvrđivanje odgovornosti televizija Hepi, Pink M i RTS zbog kršenja standarda i najavio mogućnost ukidanja emitovanja programa tih televizija na teritoriji Crne Gore. Srpski regulator je, kako je saopšteno iz SAEM-a, zaključio da u sadržaju programa tih TV nema ništa sporno.

autor: AO izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side