Održana prva javna rasprava o predlozima izmena zakona vezanih za unapređenje izbornog procesa
16.10.2019 Beograd

Održana prva javna rasprava o predlozima izmena zakona vezanih za unapređenje izbornog procesa

Održana prva javna rasprava o predlozima izmena zakona vezanih za unapređenje izbornog procesa Foto: pixaby
Prva od četiri javne rasprave o predlozima izmena tri zakona - Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o javnim preduzećima koji se bave funkcionisanjem političkog sistema, a čije bi izmene dovele do unapređenja izbornog procesa, održana je danas u Beogradu.

Pored članova Radne grupe za saradnju sa OEBS-om, okruglom stolu su prisustvovali  državni sekretari ministarstva pravde, ministarstva finansija i ministarstva privrede, kao i predstavnici nevladinih organizacija – CESID, CRTA i Transparentnost Srbija, predstavnici OEBS-a i КDILJP-a, ali i narodni poslanik Vladimir Đurić.

Okrugli sto su vodili direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurćević, kao zamenik predsednika Radne grupe, i pomoćnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Кatarina Tomašević.

U radu Okruglog stola učestvovali su i predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, navodi se u saopštenju Vlade.

Mišljenja koja su izneta tokom javne rasprave, biće uneta kao predlozi izmena zakonskih rešenja već na sledećoj javnoj raspravi koja će biti održana u narednom periodu.

Predlozi izmena tri zakona rezultat su zajedničkog rada Vlade i Radne grupe za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Кancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (КDILJP).

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side