Održana komemoracija poginulim pilotima Vojske Srbije
28.09.2020 Beograd

Održana komemoracija poginulim pilotima Vojske Srbije

Održana komemoracija poginulim pilotima Vojske Srbije Foto : Beta/Darimir Banda
Komemoracija pilotima Vojske Srbije majoru Dejanu Krsniku i kapetanu prve klase Zvonku Vasiljeviću, koji su poginuli u padu aviona MiG-21, održana je danas u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RV i PVO) general-major Duško Žarković rekao je da je njihova pogibija ogroman gubitak za RV i PVO i da je teško pronaći reči utehe koje bi ublažile tugu i bol njihovih porodica.

"Izgubili smo odlične pilote, iskusne stručnjake, velike profesionalce i patriote. Ako može biti utehe za nas, onda je to činjenica da će svetli likovi naših nastradalih kolega, njihovi ljudski i profesionalni kvaliteti, njihov odnos prema porodicama i profesiji, biti trajna inspiracija i uzor svima nama, ali i budućim generacijama vazduhoplovaca", rekao je Žarković.

Od kolega pilota na komemoraciji se oprostio i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji je govorio o životnim putevima majora Krsnika i kapetana Vasiljevića, o tome kako su stasali u iskusne pilote, cenjene i voljene u kolektivu i ozbiljne ljude koji će biti primer mlađim generacijama.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica stradalih pilota, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima kolegijuma.

Sahrana majora Dejana Krsnika biće održana sutra na Bežanijskom groblju u Beogradu, a sahrana kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića biće istog dana na groblju u mestu Donja Borina.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side