24.02.2018 | 14:08h ► 14:34h Beograd

Održan protest za spas Hipodroma u Beogradu

Održan protest za spas Hipodroma u Beogradu Foto: prtscr ytb
Uduženje građana "Hipodrom Beogradu" i Konjički klub "Careva ćuprija" održali su danas ispred Skupštine grada Beograda protest pod nazivom "Apel za Hipodrom - Hipodrom u srcu Beograda" i zatražili od gradske vlasti da tom objektu produži ugovor o korišćenju zemljišta kao i da više novca uloži u konjički sport.

Oko 200 okupljenih građana je od gradske vlasti zatražilo da "ispune obećanja od pre nekoliko godina", da rekonstruišu tribine, isplate nagrade, saniraju staze i odrede propozicije koje, kako su istakli "čekaju svake zime godinama unazad".

Pokretač peticije za spas Hipodroma Aleksandar Stevanović rekao je da ugovor između javnog preduzeća "Hipodrom Beograd" i Grada, o korišćenju zemljišta, ističe u junu ove godine, a da nema naznaka da će biti produžen, kao i da već godinama gradska vlast ništa ne finansira na hipodromu.

"Smatramo da se to namerno radi, da bi oduzeli zemljište hipodromu i zato smo se okupili ovde, da apelujemo da se s tom praksom prekine i da se obrati pažnja na hipodrom i njegove probleme jer je to dragulj koji ovaj grad i ova zemlja imaju", kazao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, beogradski hipodrom je "katalizator" celog konjarstva u Srbiji.

"Ako se pravilno njime upravlja, može da donose ovoj zemlji mnogo radnih mesta i novca kroz poreze, tako da nema nikakvog razloga da se tako postupa prema tom objektu", kazao je Stevanović.

Predsednik Konjičkog kluba "Careva ćuprija" Jakov Vujović rekao je da su se ljubitelji konjarstva okupili ispred Gradske skupštine s ciljem da pokažu da je "Careva ćuprija u srcu Beograda već 104 godine i da tako treba da se nastavi barem još toliko godina".

"Naša dužnost je da sačuvamo tradiciju jer bez tradicije nema budućnosti, a mislim da ako istrajemo dobićemo ovu bitku - da sačuvamo Beograd kakav volimo", rekao je Vujović.

Ispred gradske Skupštine su proslavljeni šampioni konjičkog sporta prošetali konje kako bi ukazali na položaj tog sporta u Srbiji i potrebu da se u njega više ulaže i apelovali da se sačuva "Hipodrom u Beogradu".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side