24.02.2018 | 14:08h ► 14:34h Beograd

Održan protest za spas Hipodroma u Beogradu

Održan protest za spas Hipodroma u Beogradu Foto: prtscr ytb
Uduženje građana "Hipodrom Beogradu" i Konjički klub "Careva ćuprija" održali su danas ispred Skupštine grada Beograda protest pod nazivom "Apel za Hipodrom - Hipodrom u srcu Beograda" i zatražili od gradske vlasti da tom objektu produži ugovor o korišćenju zemljišta kao i da više novca uloži u konjički sport.

Oko 200 okupljenih građana je od gradske vlasti zatražilo da "ispune obećanja od pre nekoliko godina", da rekonstruišu tribine, isplate nagrade, saniraju staze i odrede propozicije koje, kako su istakli "čekaju svake zime godinama unazad".

Pokretač peticije za spas Hipodroma Aleksandar Stevanović rekao je da ugovor između javnog preduzeća "Hipodrom Beograd" i Grada, o korišćenju zemljišta, ističe u junu ove godine, a da nema naznaka da će biti produžen, kao i da već godinama gradska vlast ništa ne finansira na hipodromu.

"Smatramo da se to namerno radi, da bi oduzeli zemljište hipodromu i zato smo se okupili ovde, da apelujemo da se s tom praksom prekine i da se obrati pažnja na hipodrom i njegove probleme jer je to dragulj koji ovaj grad i ova zemlja imaju", kazao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, beogradski hipodrom je "katalizator" celog konjarstva u Srbiji.

"Ako se pravilno njime upravlja, može da donose ovoj zemlji mnogo radnih mesta i novca kroz poreze, tako da nema nikakvog razloga da se tako postupa prema tom objektu", kazao je Stevanović.

Predsednik Konjičkog kluba "Careva ćuprija" Jakov Vujović rekao je da su se ljubitelji konjarstva okupili ispred Gradske skupštine s ciljem da pokažu da je "Careva ćuprija u srcu Beograda već 104 godine i da tako treba da se nastavi barem još toliko godina".

"Naša dužnost je da sačuvamo tradiciju jer bez tradicije nema budućnosti, a mislim da ako istrajemo dobićemo ovu bitku - da sačuvamo Beograd kakav volimo", rekao je Vujović.

Ispred gradske Skupštine su proslavljeni šampioni konjičkog sporta prošetali konje kako bi ukazali na položaj tog sporta u Srbiji i potrebu da se u njega više ulaže i apelovali da se sačuva "Hipodrom u Beogradu".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma Politička zloupotreba istorije: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma

  Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte

  Tema broja: Ko je prvi počeo – Istoričari protiv revizionizma -- Politička zloupotreba istorije: Mora se razlikovati revizija od revizionizma, koji stvara sukobe između država, društva i naroda. Do revizionizma dolazi kada se deo događaja predstavi kao celina i iskoristi za stvaranje politički potrebne priče. Očigledan primer je vojno-policijska akcija “Oluja”, koja se različito tumači u Hrvatskoj i Srbiji upravo kroz delove događaja, tako da je u fokusu u Srbiji događaj nakon, a u Hrvatskoj pre “Oluje”. Piše: Ivana Pejčić

 • Ukinuta prvostepena presuda žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog Ukinuta prvostepena presuda žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog

  Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su sedmorica pripadnika Žandarmerije osuđena uslovno na šest do osam meseci zatvora jer su tokom Parade ponosa 2014. godine fizički napali braću tadašnjeg predsednika Vlade Srbije i gradonačelnika Beograda - Andreja Vučića i Predraga Malog i dvojicu pripadnika Vojske Srbije.

 • Tači: Susret u nedelju je prvi sastanak finalne faze dijaloga Tači: Susret u nedelju je prvi sastanak finalne faze dijaloga

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas kako će sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za vikend biti "prvi sastanak finalne faze dijaloga" o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da je to jasno iz poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

 • Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara

  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da su novinarska i medijska udruženja na današnjoj vanrednoj sednici Radne grupe za bezbednost novinara u Beogradu, upoznata s "nekim detaljima istrage" nestanka novinara Stefana Cvetkovića.

 • Šabić: Političari se menjaju kada dođu na vlast Šabić: Političari se menjaju kada dođu na vlast

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić poručio je danas u Novom Pazaru građanima i novinarima da koriste svoja prava i da insistiraju na njima do kraja.

 • Dačić: Tači hoće da utvrdi granice jer one ne postoje Dačić: Tači hoće da utvrdi granice jer one ne postoje

  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da kosovski predsednik Hašim Tači želi da utvrdi granice jer one "ne postoje".

 • Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara Sejdinović: Udruženja upoznata sa nekim detaljima istrage o nestanku novinara

  Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je da su novinarska i medijska udruženja na današnjoj vanrednoj sednici Radne grupe za bezbednost novinara u Beogradu, upoznata s "nekim detaljima istrage" nestanka novinara Stefana Cvetkovića.

 • Hodžaj: Stolica u UN uporedo sa formiranjem ZSO Hodžaj: Stolica u UN uporedo sa formiranjem ZSO

  Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije.

 • Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova Brnabić: Srbija neće dozvoliti izbacivanje Srba sa Kosova

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se u međunarodnoj zajednici ne zna dovoljno o patnjama Srba sa Kosova i Metohije i ukazala na sve veći broj incidenata i napada na Srbe na tom području.

 • Krivična prijava Zrenjaninaca zbog problema s vodovodom Krivična prijava Zrenjaninaca zbog problema s vodovodom

  Građanska inicijativa iz Zrenjanina "Zajedno za vodu" koju čine organizacije građana i političke partije, predala je danas tamošnjem Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv "N.N. lica" zbog, kako se navodi, zloupotreba u vezi sa izgradnjom gradskog postrojenja za prečišćavanje vode.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side