Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Jeličiću
10.04.2019 Brus

Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Jeličiću

Odloženo suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Jeličiću Foto: prtscr ytb
Suđenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki odloženo je danas jer Jeličićeva advokatica nije mogla da prisustvuje suđenju, javila je televizija N1 uz navode da su okupljeni koji su došli da daju podršku bivšem predsedniku opštine Brus delili fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu, za koju tvrde da je Marija Lukić.

"Reč je o fotografijama koje su bile na mojim profilima na društvenim mrežama. Dobila sam upozorenje, i to mogu da potvrdim porukama, da su od određenih ljudi tražili montažu mojih fotografija kako bi me degradirali u javnosti. A sve zato jer nemaju nikakvih dokaza u sudskom postupku", rekla je Lukić koja je tužila Jeličića zbog seksualnog uznemiravanja.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić je rekao da je reč o fotografijama na kojima je Marija sa porodicom, ali su članovi bukvalno isečeni sa njih i kao takve su montirane.

Grupa žena koje daju podršku bivšem predsedniku opštine, okupila se i ispred suda u Brusu, a kada je Jeličić izlazio iz suda, dobio je gromoglasan aplauz podrške, a dok su Marija Lukić i Borivoje Borović davali izjave medijima, žene su povicima želele da ih nađačaju.

Sudija Mladen Tipsarević je na početku suđenja pročitao dopis koji je dobio od Jeličićeve advokatice Irene Đorđević u kojem je pisalo da ona neće moći da prisustvuje pretresu jer u isto vreme ima suđenje u Višem sudu u Nišu.

Jeličić je potvrdio da je obavešten o tome, ali i da nije bio siguran da li će advokatica doći u Brus. On je rekao i da zbog toga ne može da daje izjave niti odgovara na pitanja.

Advokat Borović je rekao da se protivi odlaganju.

"U pitanju je manipulacija. Došle su svedokinje koje bi kroz svoje svedočenje kao i Marija potvrdile da se isto dešavalo i njima. Te žene su vrlo ugrožene žene i njima se preti u Brusu. Morao se naći način da ovo suđenje bude brzo i efikasno", rekao je Borović.

Sudija Mladen Tipsarević je odložio glavni pretres za 27. maj, na kojem će se čuti reči svedoka.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 10.04.2019, 19:39h Užas u Brusu! Zamislite - ima žena koje nose donji veš!

    "...okupljeni koji su došli da daju podršku bivšem predsedniku opštine Brus delili fotografije na kojima se vidi telo žene u donjem vešu, za koju tvrde da je Marija Lukić." ...- To što su videli da žene nose donji veš ih je ZAPREPASTILO: očigledno te Jutkine braniteljke NE NOSE donji veš (nego tako golog**e organizuju ovakve odbrambene skupove)...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side