11.05.2017 Beograd

Odbijeni zahtevi za smenu Maje Gojković

Odbijeni zahtevi za smenu Maje Gojković Foto: prtscr ytb
Skupština Srbije danas je odbila da u dnevni red uvrsti zahteve opozicije za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković.Za incijativu pokreta Dosta je bilo je glasala su 32 poslanika od 183 prisutnih, a za inicijativu Demokratske stranke 28 poslanika.

Zahtev za smenu DS obrazložio je šef poslaničke grupe Goran Ćirić, a predsednica parlamenta je pre stavljanja na glasanje tog zahteva rekla: "Čekajte da vidimo koliku podršku u parlamentu imate, a ne na ulici. U parlamentu kao i u svim drugim državama sveta kojima težite".

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović rekao je novinarima u Skupštini da Gojković uporno krši sva pravila, bez ikakvih posledica.

On je kao primere kršenja pravila naveo objedinjavanje velikog broja tačaka, koje međusobno nisu povezane, ali i to što taj pokret na 30 postavljenih pitanja upućenih njoj i Vladi Srbije od početka ovog saziva parlamenta nije dobio još ni jedan odgovor, iako je obaveza da to učine u roku od 15 dana od postavljanja pitanja.

Radulović je kazao da je nedopustivo i što stručnim saradnicima tog pokreta, kao i saradnicima drugih poslaničkih grupa nije dozvoljeno da uđu u parlament, a da razloga za to od Sekretarijata Skupštine još nisu dobili.

"Neprihvatljivo je da se na ovakav način krše sva pravila bez ikakvih posledica pa čak ni političkih", rekao je Radulović.

Upitan da li misli da li će možda posebna sednica o smeni Maje Gojković možda ipak biti održana, s obzirom na njeno obećanje, on je kazao da misli da je jedini način da se takvo bahato ponašanje promeni, da takve priče budu na naslovnim stranama novina i glavne vesti u informativnim emisijama.

"Ako ne bude pritiska javnosti, onda sva obećanja koja daje recimo i Maja Gojković biće ignorisana bez ikavih posledica", naveo je Radulović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw