22.08.2017 Beograd

Odalović: Razumna poruka povlačenje osoblja ambasade u Makedoniji

Odalović: Razumna poruka povlačenje osoblja ambasade u Makedoniji Foto: Medija centar Beograd
Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je povlačenje osoblja ambasade Srbije u Makedonije razumna i vrlo jasna poruka u diplomatskim krugovima.

"Iskoristićemo narednih desetak dana da izvršimo unutrašnju konsolidaciju i da se sa našim osobljem pripremimo za povratak sa aspekta bezbednosti i svega onoga što se dešavalo", kazao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

Navodeći da je Makedonija ničim izazvana proteklih nekoliko meseci promenila odnosi i politiku prema Srbiji, Odalović je rekao da je odnos prema našem osoblju u Makedoniji gori neko odnos nekih "zemalja sa kojima imate sporove" jer, kako je naveo, te zemlje iskazuju više poštovanja prema diplomatskim predstavnicima.

Komentarišući saopštenje makedonske vlade da će prilikom glasanja o članstvu Kosova u Unesku imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU, Odalović je rekao da je takav stav neodgovoran i da je Srbija od suseda najmanje očekivala da budu neutralni.

"Unesko nije organizacija evropskog karaktera, a čak ni članice EU ne podržavaju takav stav. Najmanje što smo očekivali od suseda je da budu neutralni", rekao je Odalović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw