12.01.2019 Beograd

Od večeras prohodni mnogi putevi ka planinskim selima na području Prokuplja

Od večeras prohodni mnogi putevi ka planinskim selima na području Prokuplja Foto: pixabay
Putni pravac Prokuplje - Beli Kamen - Žitni Potok koji je zbog snega bio nekoliko dana neprohodan, večeras je osposobljen za saobraćaj, rekao je agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

 

Simonović koji je i predsednik Štaba za vanredne situacije istakao je da su mašine za raščišćavanje snega privatnog preduzeća "Mandić kop" bile na terenu 17 sati i uspele da očiste ovu deonicu, čime su stanovnike okolnih planinskih sela ponovo povezali sa svetom.

Takođe je istakao da je održavanje te deonice u nadležnosti Preduzeća za puteve Niš, ali da su gradske vlasti samoinicijativno organizovale čišćenje ove veoma važne saobraćajnice za žitelje planinskih sela u tom planinskom kraju.

Preduzeće za puteve Niš uspelo je da od snega očisti samo put preko Zlate do Žitnog Potoka ali ne i od Žitnog Potoka do Prokuplja.

U opsežnoj akciji raščišćavanja zavejanih seoskih puteva danas su čišćeni i putni pravci prema selima Belogoš i Kostenica u dužini od blizu jednog kilometra a u selu Bace pored puta mašine su od snega očistile i delove sela kako bi meštani mogli normalno da se kreću.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side