Od danas vojska sprovodi dezinfekciju i obezbeđuje Zdravstveni centar u Valjevu
26.03.2020 Beograd

Od danas vojska sprovodi dezinfekciju i obezbeđuje Zdravstveni centar u Valjevu

Od danas vojska sprovodi dezinfekciju i obezbeđuje Zdravstveni centar u Valjevu Foto: Pixabay.com
Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su pripadnici Vojske Srbije upućeni na pružanje pojačane podrške u borbi protiv koronavirusa u Valjevu, gde su od četvrtka započeli dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da će se prioritetno dezinfikovati površine u blizini doma zdravlja, opšte bolnice i ambulante.

Snage Vojske Srbije su angažovane i na obezbeđenju Zdravstvenog centra u tom gradu, kontroli ulaska i izlaska i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će Vojska Srbije nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama, zdravstvenom sistemu i drugim državnim organima, i spremna je za realizaciju zadataka na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19.

Vojska Srbije je upućena da pruža pojačanu podršku na suzbijanju Covid-19 u Valjevu nakon što su danas objavljeni podaci po kojima je ovaj grad jedan od žarišta ove zarazne bolesti u Srbiji.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side