Od danas sajt o mogućnostima ekonomskog osnaživanja žena
22.01.2016 Beograd

Od danas sajt o mogućnostima ekonomskog osnaživanja žena

Od danas sajt o mogućnostima ekonomskog osnaživanja žena
Sajt sigurnakuca.net/onasnazivanje/, na kojem će se nalaziti saveti, praktična znanja i iskustva o načinima ekonomskog jačanja žena, počinje sa radom danas.

Posetiteljke tog sajta biće u prilici da saznaju kako da postanu konkurentnije na tržištu rada, kao i da se informišu o prilikama za pokretanje i promociju sopstvenog biznisa, besplatnim edukacijama i usavršavanjima.

Kako je navedeno u saopštenju Fonda B92, sajt je deo projekta "ONAsnaživanje" koji je usmeren na ekonomsko osnaživanje žena koje su preživele nasilje i žena koje pripadaju socijalno ugroženim kategorijama.

Model tog projekta isproban je u Sigurnoj kući Sombor, a uključuje i osnivanje socijalnog preduzeća čija je svrha i obezbeđivanje usluge kontinuiranog obrazovanja žena.

Uz pomoć edukacije, žene dobijaju priliku da uvećaju svoja znanja, unaprede svoje sposobnosti i kapacitete za posao, te ostvare ekonomsku nezavisnost, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u okviru tog projekta do sada je učestvovalo oko 50 žena koje su pohađale različite tipove treninga, kao što su šestomesečni trening izrade biznis plana, dvodnevne obuke iz veština prezentacije i prodaje, vođenja ličnih finansija, karijernog osnaživanja.

Takođe, pohađale su i treninge specificnih veština poput organske proizvodnje, izrade sapuna, dekoracija predmeta u dekupaž i transfer tehnici...

U saopštenju piše da je ideja da se ta usluga u narednom periodu implementira na sve sigurne kuće širom Srbije.

Inače, "ONAsnaživanje" je inicirao Fond B92, a sprovodi se u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Sombor i SMART kolektivom.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side